Контракти.ua

923  —  24.02.22
Кличко розповів, як столиця житиме в умовах надзвичайного стану
Кличко розповів, як столиця житиме в умовах надзвичайного стану

Київський міський голова Віталій Кличко розповів, як житиме Київ, у випадку запровадження Верховною Радою надзвичайного стану в Україні.

Як розповів Кличко на брифінгу, міська влада знаходиться на постійному зв’язку з начальниками регіонального управління Сил територіальної оборони ЗСУ та командувачем сил Тероборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України. Це стосується і міста Києва. Згідно з законодавством, Верховна Рада має ухвалити рішення щодо запровадження надзвичайного стану протягом 48 годин. Парламент планує розглянути це рішення сьогодні", - сказав Кличко.

За його словами, у випадку запровадження такого рішення на території областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА чи КМДА. Встановлюється посилений контроль в'їздів та виїздів з території міст та областей. Може обмежуватися рух транспортних засобів та здійснюватися їх огляд. Встановлюється заборона на проведення масових заходів. Забороняється проведення мітингів та можуть бути інші обмежувальні заходи.

"Комендантську годину на територіях областей та міст не запроваджуватимуть, до ухвалення окремого рішення", - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони запропонувала запровадити режим надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3273

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5268

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2946