Контракти.ua

1152  —  23.02.22
Попит на оренду житла у Львові зріс на 30% - рієлтор
Попит на оренду житла у Львові зріс на 30% - рієлтор

Попит на оренду житла у Львові зріс на 20-30%, великого ажіотажу та масового переселення наразі не спостерігається.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила рієлтор Вікторія Холстиніна.

«Ринок нерухомості у Львові у зв’язку із загрозою можливої війни дещо змінився, але я б не сказала, що суттєво. Зріс попит на оренду 1-2-кімнатних квартир, але поки це зростання в межах 20 -30%, тобто як такого ажіотажу ми не спостерігаємо. Є люди з Харкова, Запоріжжя, Києва, Маріуполя, які хочуть перебути в нашому місті певний час і знімають житло на 1-2 місяці», - розповіла Холстиніна.

За її словами, попит на оренду активізувався два тижні тому, проте ціни зросли не суттєво на 5-7%. Відтак, ціна оренди однокімнатної квартири в новобудові з ремонтом та меблями стартує від 350 до 550 доларів за місяць, двокімнатні - від 550 до 750 доларів. На сьогодні ринок житла у Львові має багато пропозицій і зможе покрити потреби переселенців.

«Ціна залежить від району та облаштування житла. Мешканці, які приїжджають зі східних та південних областей, а це в основному айтішники і підприємці, все ж надають перевагу квартирам в новобудовах, ніж у «вторинці». Були запити на орендну будинків за містом, переважно це звертаються великі сім’ї, які мають маленьких дітей або батьків похилого віку», - додала рієлтор.

Холстиніна зазначає, що на ринку купівлі житла суттєвих змін не відбулось, навіть можна сказати, що він зменшився, оскільки люди бояться зараз купувати житло і, разом з тим, інвестори теж поки не поспішають вкладати кошти в будівництво.

«Забудовники підняли ціни за квадратний метр ще в січні. Непрогнозована економічна та політична ситуація змусила будівельні фірми додати певний відсоток до вартості, щоб не опинитися в мінусах. Але експерти з нерухомості переконані, що навіть якщо ситуація в Україні стабілізується, ціна за метр квадратний в новобудовах вже не зменшиться», - резюмувала Холстиніна.

Як повідомляв Укрінформ, до Львова тимчасово переїхало понад півтора десятка дипустанов та понад сто дипломатів різних країн через загрозу повномасштабних військових дій.