Контракти.ua

666  —  22.02.22
Україна проведе планове відключення від енергосистеми Росії
Україна проведе планове відключення від енергосистеми Росії

Укренерго не планує скасовувати перехід до роботи в ізольованому від Росії режимі.

Про це повідомляє джерело ZN.UA в Укренерго.

Згідно з планами, 23 лютого Україна та Молдова почнуть відключення своїх енергосистем від Єдиної енергосистеми Російської федерації.

Робота української енергосистеми в ізольованому режимі триватиме три доби, до 26 лютого. Потім протягом доби Україна має повернутись до паралельної роботи з Енергосистемою Росії. Раніше експерти висловлювали побоювання, що Москва може відмовитися від повторної синхронізації України після цього відключення, тобто, відмовити Україні у зворотній інтеграції енергосистем.

У разі відмови РФ відновити роботу України в її енергосистемі Україна продовжить працювати в ізольованому режимі (що вже відбувалося наприкінці 90-х) і поступово інтегруватися в європейську енергосистему.

Ризики роботи тривалої роботи нашої енергетики в ізольованому режимі – зниження стійкості енергосистеми через дефіцит маневрених потужностей. Проте Укренерго наголошує, що у будь-якому разі постачання населення ними гарантується.

Заплановане відключення та триденний ізольований режим роботи – це один із етапів переходу України на роботу в паралельному режимі з енергосистеми Євросоюзу, запланованому на 2022-2023 роки. Але для остаточного переходу Україні необхідно цього року провести ще один тест улітку.

Статьи по теме
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики

Обстріли Росією енергетики України призведуть до економічних втрат та зменшення надходжень до державного бюджету.
23.05 — 272

Відключення світла та рекордний імпорт: в
Відключення світла та рекордний імпорт: в "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми сьогодні

В Україні більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії, у зв'язку із чим планується обмеження споживання для промисловості. Сьогодні запланований рекордний обсяг імпорту з 5 країн Європи.
13.05 — 370

Українців знов просять зменшити споживання світла
Українців знов просять зменшити споживання світла

Україна отримує аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Громадян закликали зменшити споживання світла у пікові години.
12.05 — 329