Контракти.ua

1008  —  22.02.22
Галушкін назвав головне завдання тероборони
Галушкін назвав головне завдання тероборони

Головним завданням територіальної оборони наразі є навчити людей бути згуртованими у разі загрози.

Про це заявив командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін під час виступу на форумі “Безпечні та спроможні громади майбутнього”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам необхідно також навчитися діяти разом. Уміння володіти собою, уміння правильно застосовувати зброю, уміння діяти громадою є запорукою нашого спокою. Спокій за те, що у разі збройної агресії кожен громадянин буде чітко розуміти, як діяти далі, знати свою роль і місце під час захисту своєї домівки, свого міста чи села. Це нас змобілізує. Навчити людей бути згуртованими у випадку загрози — головне завдання територіальної оборони”, - зазначив він.

Командувач Сил ТрО підкреслив, що українці спільними зусиллями мають разом загартовувати стійкість територіальних громад, районів, областей через свою згуртованість, навченість та чисельність. На його думку, це в тому числі й слугуватиме стримуючим фактором для Росії “посягнути на нас навіть у думках”.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому ініційований Президентом закон №5557 "Про основи національного спротиву". Рішення підтримали 313 народних депутатів.

Закон складається з дев'яти розділів та 26 статей.

Із 1 січня в Україні закон набув чинності. Він визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву. Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Статьи по теме
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні

Сьогодні та завтра в Україні ще буде тепло.
14.02 — 442

В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика
В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика

Погода в Україні 14 лютого 2024 спрогнозована тепла.
12.02 — 491

Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло
Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло

Його прогнозують в окремих регіонах.
08.02 — 463