Контракти.ua

3268  —  22.02.22
Початковий пакет санкцій США заборонить Росії робити міжнародні платежі – ЗМІ
Початковий пакет санкцій США заборонить Росії робити міжнародні платежі – ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена підготувала початковий пакет санкцій проти РФ, що включає заборону фінансовим установам обробляти транзакції для великих російських банків.

Як передає Укрінформ, про агентству Reuters повідомили три особи, знайомі з цим питанням.

Заходи, які будуть реалізовані лише в разі вторгнення Росії в Україну, націлені на те, щоб завдати шкоди російській економіці, розірвавши «кореспондентські» банківські відносини між цільовими російськими банками та банками США, які дозволяють здійснювати міжнародні платежі.

Як пише агентство, в той час, як влада США заявила, що банківські обмеження будуть частиною пакету можливих санкцій, про плани адміністрації розірвати кореспондентські банківські зв’язки, які лежать в основі глобальних грошових потоків, раніше не повідомлялося.

Також зазначається, що США будуть використовувати свій найпотужніший інструмент санкцій проти деяких російських осіб і компаній, включивши їх у «чорний список» іноземних громадян (Specially Designated Nationals, SDN), фактично виключивши їх з банківської системи США, заборонивши їм торгівлю з американцями та заморозивши їхні активи в США, повідомили джерела.

Водночас джерела відзначили, що пакет може змінитися в останню хвилину, і неясно, хто підпаде під санкції. Однак вони вважають, що під ці обмеження можуть потрапити російські банки ВТБ (VTBR.MM), Сбербанк (SBER.MM), ВЕБ і Газпромбанк.

Агентство пише, що поки не відомо, чи будуть російські банки додані до списку SDN, але обидва види санкцій можуть сильно вдарити по Росії.

Співрозмовники агентства вважають, що адміністрація Байдена може звільнити певні операції від обмежень, якщо буде вважатися необхідним.

Білий дім і Міністерство фінансів США відмовилися від коментарів з цього приводу.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив раніше, що Лондон запровадить проти Росії санкції, які йдуть ще значно далі, ніж передбачалося раніше. Він сказав, що Велика Британія і США зупинять російські компанії, які «торгують у фунтах і доларах». Цей крок, за словами Джонсона, «дуже сильно вдарить» своїми наслідками.

Протягом останніх тижнів західні чиновники попереджають, що Росія може розпочати вторгнення у будь-який час, але Росія спростовує ці твердження, заявляючи, що війська проводять військові навчання у регіоні.

Статьи по теме
Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії
Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії

Протягом 45 днів Державний департамент США та Пентагон повинні будуть надати стратегію подальшої підтримки України.
22.04 — 326

Америка знову в ділі: подивимось уважно на допомогу від США
Америка знову в ділі: подивимось уважно на допомогу від США

Ну що, у вівторок Сенат, в середу – президент. До кінця наступного тижня перший пакет МТД за програмою PDA буде в Україні. Як говорили в Пентагоні, в ньому перш за все будуть протиракети та артилерійські снаряди – те, що є найнеобхіднішим у даний момент. Все це вже знаходяться на американських базах в Європі і затримка буде пов'язана лише з логістикою. На фронтах ситуація почне змінюватися десь в середині травня, може навіть трохи далі, але головне тут інше – Америка знову в ділі!
22.04 — 224

Військова допомога США: у Пентагоні повідомили, коли до України надійде перший транш зброї
Військова допомога США: у Пентагоні повідомили, коли до України надійде перший транш зброї

Озброєння доставлять залізницею до українського кордону.
22.04 — 232