Контракти.ua

721  —  21.02.22
Нафтогаз розпочинає арбітраж щодо активів у Криму
Нафтогаз розпочинає арбітраж щодо активів у Криму

Арбітражний трибунал у Гаазі в понеділок, 21 лютого, розпочинає слухання щодо визначення розміру компенсації Нафтогазу за втрачені активи в Криму.

Як повідомив голова компанії Юрій Вітренко, НАК оцінює свої втрати від анексії півстрову у 10 млрд доларів.

"Нафтогаз у цьому суді вимагає компенсації завданих збитків у понад 10 млрд доларів, включаючи відсотки", - повідомив він.

Вітренко зазначив, що стратегічно важливі енергетичні інвестиції стали однією з основних мішеней РФ під час анексії Криму у 2014 році.

"Росія незаконно привласнила український Крим і вже 8 років користується тим, що належить українцям, у тому числі і національній компанії Нафтогаз. Йдеться про родовища, бурові установки, підземні сховища, кораблі, газотранспортну систему та багато інших об'єктів, які ми поки не можемо використовувати", - уточнив він.

За оцінками Вітренка, рішення арбітражу буде прийнято на початку наступного року, "оскільки це надзвичайно складний процес, що потребує нетривіальних аргументів як юридичних, так і економічних по кожному активу".

Статьи по теме
Україна пройшла зиму на газі власного видобутку, – Нафтогаз
Україна пройшла зиму на газі власного видобутку, – Нафтогаз

Україна пройшла зиму на газі власного видобутку.
01.03 — 211

Очільник Нафтогазу пояснив, чому Україна продовжує транспортувати російський газ до ЄС
Очільник Нафтогазу пояснив, чому Україна продовжує транспортувати російський газ до ЄС

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов пояснив, чому наша держава продовжує транзит своє територією російського газу до ЄС.
29.10.23 — 392

Чи чекати підвищення тарифу на газ для населення взимку: заява
Чи чекати підвищення тарифу на газ для населення взимку: заява "Нафтогазу"

Під час війни в Україні діє заборона для підвищувати ціни на газ для населення. У "Нафтогазі" розуміють та підтримують цю логіку.
25.09.23 — 329