Контракти.ua

960  —  21.02.22
Олена Адамова у «Ранку з Україною» дала поради, як відновити сили та зберегти емоційний ресурс
Олена Адамова у «Ранку з Україною» дала поради, як відновити сили та зберегти емоційний ресурс

У постійній рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» психологиня та коуч Олена Адамова відповідає на найрозповсюдженіші питання глядачів. Днями експертка розповіла, звідки виникає стрес і як підтримувати емоційний баланс у нелегкі часи.

«Насамперед варто зрозуміти, що стрес виникає не лише через негатив. Позитивні зміни теж мають неабиякий вплив – організм починає давати збій та витрачати куди більше ресурсів. І тут виникає потреба відновлення. Тому треба задовольняти всі фізіологічні потреби, а інакше – психіка та організм самостійно розподіляє ресурси, це і впливає на занепад сил», – коментує психологиня Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

Тож насамперед слід приділити увагу відпочинку та сну, не відмовлятись від їжі, отримувати насолоду більше, ніж раніше та дозволити собі лінуватись.

«Людям-генераторам важко навчитись лінуватись. Але інколи це просто необхідно. Лінь – це потужний ресурс, сигнал про перевтому. Тому треба відсторонитись від справ і розкласти все по поличках», – радить психологиня.

Щоб «правильно» це зробити та не погрузнути в стан апатії, варто:

чітко визначити, на який час ви можете випасти з процесу, щоб провести саморефлексію;

розписати всі ключові задачі сьогодення: важливо чи ні, терміново чи почекає;

не сварити себе за марнування часу, а навпаки – проговорювати: «Я працюю над відновленням свого ресурсу» або «Я працюю над відновленням енергії».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Статьи по теме
Твое дело – вкалывать и не ныть: имеет ли мужчина право
Твое дело – вкалывать и не ныть: имеет ли мужчина право "устать"?

“Мама всегда учила меня, что мужчина не имеет права соединять слова “я” и “устал”. Он может один раз в жизни сказать: “Нет больше сил” и умереть. Николай Караченцов. Текст с фото актера разметил в своей инсте предприниматель и инфлюенсер Евгений Черняк. Первое, что приходит в голову после такого текста – почему актеру Караченцову выдала жизненную программу мама? Чему его научил его отец?
29.10.20 — 1179

Ужасная история о том, как Tinder уничтожит знакомую нам цивилизацию
Ужасная история о том, как Tinder уничтожит знакомую нам цивилизацию

Вот ужасная история о том, как Tinder уничтожит знакомую нам цивилизацию, и как нам врали о том, что красота для женщин – это якобы не главное.
27.03.19 — 1291

Блогеры в сети зарабатывают тысячи долларов на необычных звуках
Блогеры в сети зарабатывают тысячи долларов на необычных звуках

Интернет буквально заполонили ролики нового формата.
04.03.19 — 953