Контракти.ua

1144  —  21.02.22
У Москві правозахисники вийшли на пікети проти вторгнення в Україну, є затримані
У Москві правозахисники вийшли на пікети проти вторгнення в Україну, є затримані

У центрі Москви, на Пушкінській площі поліція затримала шістьох учасників акцій протесту проти війни з Україною. Один із них був залишений на ніч у поліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Telegram-каналі медіа-проєкт Sotavision.

Поліція почала затримувати учасників пікетів майже одразу, як тільки вони піднімали плакати. Серед затриманих, зокрема, був ветеран російського правозахисного руху Лев Пономарьов, публіцист і громадський діяч Юрій Самодуров.

Sotavision вів трансляцію акції у своєму Ютуб-каналі.

Пізніше надійшло уточнення, що на ніч у поліції залишили організатора антивоєнного пікетування Михайла Крігера. Решту учасників акції з поліції відпустили.

Сьогодні низка активістів і правозахисників провели у декількох містах Росії поодинокі пікети  проти нового вторгнення Росії в Україну.

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум, сформульований у так званих "гарантіях безпеки" з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід і відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки.

У четвер-п'ятницю розпочалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових «республік» ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед із населених пунктів на лінії розмежування, одночасно дорослих чоловіків закликають взяти участь у воєнних діях. У суботу в ОРДЛО було оголошено загальну мобілізацію.

Статьи по теме
Москва найматиме контрактників, щоб уникнути непопулярної мобілізації, - Bloomberg
Москва найматиме контрактників, щоб уникнути непопулярної мобілізації, - Bloomberg

Москва готується набрати більше солдатів-контрактників, прагнучи уникнути, принаймні на даний момент, ще однієї масової мобілізації, яка може підірвати народну підтримку війни з Україною.
20.04 — 264

Москва вирішила встановити системи ППО біля нафтогазових об'єктів
Москва вирішила встановити системи ППО біля нафтогазових об'єктів

Москва вирішила захистити нафтогазові об'єкти за допомогою ракетних систем після того, як Київ останніми місяцями зосередив вогонь на російських нафтопереробних заводах та енергетичних об'єктах.
21.03 — 344

Москва хоче взяти кредит у Китаї в юанях
Москва хоче взяти кредит у Китаї в юанях

Міністерство фінансів Росії обговорює з Пекіном можливість отримання кредитів у юанях, але рішення поки що не ухвалене.
27.02 — 303