Контракти.ua

4516  —  20.02.22
Що відбувається з організмом, якщо часто їсти насіння соняшнику
Що відбувається з організмом, якщо часто їсти насіння соняшнику

Часто люди люблять лузати насіння. Зокрема, в цьому продукті міститься багато корисних речовин, завдяки яким покращиться загальне самопочуття,

Про це пише Ukr.Media. Пишет rbc.ua. 

Насіння соняшнику є джерелом вітамінів А, В, D і Е, цинку, заліза, калію і кальцію. До того ж воно багате вітаміном Е, який захищає організм від вільних радикалів.

Окрім того, людям, які прагнуть схуднути, потрібно обов'язково включити у свій раціон клітковину. Медики кажуть, що вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту і позбавляє від запорів. Вживаючи клітковину, людина відчуває себе більш ситою.

Фахівці кажуть, що насіння соняшнику містять багато корисних жирів, які знижують рівень холестерину в крові. Тому цим ви захищаєте себе від інфарктів та інсультів.

Також систематичне вживання насіння соняшнику знижує ризики розвитку онкології. У насінні містяться фітостероли й цінна лінолева кислота, які значно знижують ризик розвитку раку.

Важливо знати, що солоне насіння не таке корисне, як звичайне. Все тому, що в ньому дуже багато солі.

До того ж варто не забувати про зубну емаль, яка псується, якщо розлузувати насіння зубами.

Додамо, що велика кількість продукту шкідлива при захворюваннях печінки й жовчного міхура.

Не слід їсти насіння соняшнику при сечокам'яній або жовчнокам'яній хворобах.

При переїданні насіння можуть спостерігатися нудота та здуття.

Статьи по теме
Что есть при высоком кровяном давлении
Что есть при высоком кровяном давлении

Как и в случае с любой другой болезнью, частое повышение кровяного давления можно регулировать и с помощью питания. Само по себе неправильное питание может быть главенствующей причиной плохого самочувствия – фастфуд, калорийные перекусы, много жиров в питании.
19.08.18 — 36319