Контракти.ua

656  —  17.02.22
Україну схиляють до виконання мінських угод за сценарієм Кремля – Резніков
Україну схиляють до виконання мінських угод за сценарієм Кремля – Резніков

Україну схиляють до виконання мінських угод щодо сценарію Росії, однак це не означає, що Київ до цього схилився.

Про це заявив в інтерв'ю РБК-Україна міністр оборони Олексій Резніков.

"Це не відчуття, це правда. Нас схиляють до виконання "Мінська" за сценарієм Кремля з моменту підписання цих угод. Але це не означає, що ми схилилися або збираємося це зробити", – сказав він.

На запитання, чи схиляє до цього тепер і Захід, Резніков прямо не відповів. Він сказав, що всі дії західні партнери приймають в інтересах насамперед своїх країн.

За його словами, їхні інтереси можуть змінюватися разом із прізвищами правителів, тому країни Заходу по-різному поводяться. Він зазначив, що низка держав зацікавлена в торгівлі з РФ, "але змушені підтримувати санкції, хоча багато хто не хоче".

Резніков додав, що Україна готова виконувати мінські угоди, оскільки іншої платформи немає, проте вони – неідеальні, повністю їх виконати не можна.

Він нагадав, що Україна наполягає на позиції: спочатку мають бути виведені з окупованих районів Донбасу російські війська, найманці, техніка та відновлено контроль над кордоном, а потім вже вибори в ОРДЛО.

"Мінські угоди були в принципі Україною підписані під дулом автомата або гаубиці, виходячи з того, що була важка безпекова ситуація і тому на це змушені були піти. Але як зараз можна погодитися на політичну частину пакету не закривши питання з безпеки", – сказав він.

Статьи по теме
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський
Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський

Найближчі місяці стануть вирішальними у війні з Росією. Оскільки у України не так уже й багато часу.
23.09 — 284

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 203