Контракти.ua

610  —  17.02.22
Стягування військ РФ до кордонів України триває – розвідка України та США
Стягування військ РФ до кордонів України триває – розвідка України та США

Росія замість того, щоб відводити війська, продовжує спрямовувати їх до українського кордону.

Про це заявив на брифінгу глава прес-служби Держдепартаменту США Нед Прайс.

Також він додав, що це "викликає серйозне занепокоєння".

"Деескалації немає, ми цього не помітили. Насправді ми побачили протилежне: в останні тижні і навіть дні російських сил на кордоні стає більше, а не менше", — заявив Прайс.

Керівник розвідки оборони Британії генерал-лейтенант Джим Хокенхалл також заявив, що Росія продовжує нарощувати сили на кордоні з Україною, що суперечить заявам Москви про виведення військ, пише Reuters.

"Всупереч заявам, Росія продовжує нарощувати військовий потенціал поблизу України. Це включає спостереження додаткової бронетехніки, вертольотів і польового госпіталю біля кордонів України. Росія має військовий потенціал для вторгнення в Україну", - заявив Хокенхалл.

Глава Міноборони Олексій Резніков увечері 16 лютого заявив, що останній звіт розвідки не містить жодних доказів того, що Росія відводить свої війська від українських кордонів, пише Reuters.

За словами Резнікова, Україна повірить у те, що РФ проводить деескалацію, якщо вона відведе свої війська, військову техніку та озброєння, у тому числі й ту, що була задіяна у Білорусі на "навчаннях".

Відведення військ не підтверджується даними української розвідки та даними розвідувань товариств стратегічних партнерів України.

"Всі війська, які вони перекинули, мають повернутися до пунктів постійної дислокації. Тоді стане ясно, що вони скасували свої агресивні плани", - заявив Резніков.

За даними української розвідки, наразі біля України зосереджено 140 тисяч російських військових та учасників проросійських сепаратистських формувань, включаючи 125 тисяч – сухопутних військ.

За словами Міністра оборони України, їм протистоїть на Донбасі 35 тисяч українських військових.

Статьи по теме
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський
Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, - Зеленський

Найближчі місяці стануть вирішальними у війні з Росією. Оскільки у України не так уже й багато часу.
23.09 — 284

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 203