Контракти.ua

2514  —  18.02.22
З чого приготувати густий плавлений сир: знадобляться прості інгредієнти
З чого приготувати густий плавлений сир: знадобляться прості інгредієнти

Якісний плавлений сир зараз важко знайти на полицях магазинів. Приготувати ніжний та м`який плавлений сир дуже легко. Для приготування краще використовувати домашній сир та молоко, з ним сир вийде в рази смачнішим.

Рецептом плавленого сиру поділився популярний шеф-кухар Василь Мішлен (vasilymishlen) в Instagram. Пише rbc.ua.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • кисломолочний сир високої жирності - 600 г;
  • молоко високої жирності - 150 мл;
  • яйця - 1 шт;
  • сода - 0,5 ч. л;
  • сіль - 1 ч. л;
  • масло вершкове - 30 г.

Спосіб приготування:

Спочатку у мисці змішайте сир, молоко, яйця, соду та сіль.

Далі збийте блендером та поставте на водяну баню.

Через 2 хвилин додайте вершкове масло. Масу постійно помішуйте вінчиком до повного розтоплення сиру – приблизно 10 хвилин.

Після цього отриману масу перелийте в банку чи контейнер та поставте у холодильник на 24 години.

Зазначимо, чим довше стоятиме сир у холодильнику, тим густішим буде.

Статьи по теме
Кому нельзя есть плавленый сыр
Кому нельзя есть плавленый сыр

Плавленый сыр может быть разным — колбасным, в виде пасты, сладким. И по своим достоинствам он даже превосходит традиционный сыр. Плавленый сыр - весьма питателен, в нем много белка, жиров, ценных аминокислот, витаминов и минералов.
19.12.19 — 1352

Кому нельзя есть плавленый сыр
Кому нельзя есть плавленый сыр

Плавленый сыр может быть разным — колбасным, в виде пасты, сладким. И по своим достоинствам он даже превосходит традиционный сыр. 
08.10.19 — 1715

Полезен ли на самом деле плавленый сыр?
Полезен ли на самом деле плавленый сыр?

Плавленые сыры считают не самым полезным продуктом, и споры вокруг него не утихают. Тем не менее, время от времени он появляется на каждом столе. Полезен ли плавленый сыр?
09.09.19 — 1864