Контракти.ua

2666  —  16.02.22
Порошенко впритул наблизився до Зеленського — опитування
Порошенко впритул наблизився до Зеленського — опитування

Якби президентські вибори відбулися у першій половині лютого 2022 року, найбільше голосів отримали б Володимир Зеленський (25,1% серед тих, хто визначився з вибором) та Петро Порошенко (21,8%).

Різниця в підтримці кандидатів - понад похибку, тобто формально Зеленський - на першому місці, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Далі йдуть Юлія Тимошенко - 11,8%, Юрій Бойко - 8,3%, Дмитро Разумков - 7,2%, Євген Мураєв - 6,5%, Ігор Смешко - 6,1%, Володимир Гройсман - 4,8%, Олег Ляшко - 3,9%. Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Як зазначають соціологи, порівняно з груднем 2021 року лише у випадку Бойка простежується статистично значуще (понад похибку) зростання рейтингу. У всіх інших випадках різниця в рейтингу у межах похибки

"Крім того, доцільно звернути увагу на скорочення розриву між Зеленським і Порошенком - якщо в грудні різниця становила 7,4% (серед тих, хто визначився з вибором), то зараз різниця - 3,3%", - зазначають соціологи.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування 5-13 лютого 2022 року по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитаний 2004 респондентів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 2,4%.

Статьи по теме
Зеленський розповів, для чого потрібна Путіну пауза у війні
Зеленський розповів, для чого потрібна Путіну пауза у війні

Пауза у війні для Путіна - як кисень, додаткова можливість для відновлення.
13.03 — 268

Зеленський повідомив про будівництво трьох ліній оборони: деталі
Зеленський повідомив про будівництво трьох ліній оборони: деталі

Фортифікації необхідні, незважаючи на знищення ядра російської армії.
13.03 — 367

Аудит в ЗСУ та скорочення Кабміну. Зеленський відповів, чи
Аудит в ЗСУ та скорочення Кабміну. Зеленський відповів, чи "оновлюватиме" команду

Кадрові питання у Збройних силах України вирішуються разом з проведення аудиту. Питання скорочення міністерств в уряді також розглядається.
13.03 — 882