Контракти.ua

929  —  15.02.22
Держдума попросила Путіна визнати "республікою" терористів у Донецьку
Держдума попросила Путіна визнати

Депутати нелегітимної Держдуми Росії на засіданні проголосували за проект ухвали про звернення до президента РФ Володимира Путіна про визнання  терористичних організацій ЛНР та ДНР "незалежними республіками".

Документ, підготовлений комуністами, передбачає, що наразі звернення передадуть Путіну. За нього проголосував 351 депутат, 16 – проти, один утримався.

Альтернативний документ, підготовлений путінською Єдиною Росією, депутати не підтримали – за нього проголосувало 310 осіб.

Два різні проекти по тому самому питанню розробляли КПРФ і Єдина Росія. Комуністи хотіли направити звернення відразу Путіну, а едроси говорили, що спочатку проект потрібно розглянути в Міноборони РФ та МЗС РФ.

Глава МЗС України сьогодні сказав, що позиція України у цьому питанні незмінна: у разі ухвалення рішення про визнання окупованих територій Донбасу Росія де-факто та де-юре вийде з мінських домовленостей "з усіма супутніми наслідками". Він зазначив, що Україна вже попередила про цю позицію партнерів.

Статьи по теме
Росія погрожує
Росія погрожує "новою зброєю": чим хизується Шойгу і чи долетять ракети до Києва

Ворог намагається показати, що у нього є якась особлива зброя.
вчера, 16:53 — 190

Греція відмовилась надавати Україні системи ППО
Греція відмовилась надавати Україні системи ППО

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс сказав, що Греція не збирається постачати Україні ні С-300, ні Patriot.
вчера, 12:30 — 194

Росіяни в Рудому лісі та повторні аварії: спростовуємо популярні міфи про Чорнобильську катастрофу
Росіяни в Рудому лісі та повторні аварії: спростовуємо популярні міфи про Чорнобильську катастрофу

Радіація у 27 країнах, евакуація понад 100 тисяч людей, забруднення п’яти мільйонів гектарів землі та 30-кілометрова зона відчуження. З 600 000 ліквідаторів 10% померло, а 165 000 - отримали інвалідність. І все спричинила Чорнобильська катастрофа, навколо якої побутує багато міфів.
вчера, 12:07 — 199