Контракти.ua

7536  —  09.02.22
Телеведуча Юлія Галушка поділилась сімейним рецептом рогаликів
Телеведуча Юлія Галушка поділилась сімейним рецептом рогаликів

Рогалики за маминим рецептом – одна з найулюбленіших страв у родині ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна». Для своїх підписників у соцмережах Юлія Галушка відкрила секрет приготування солодощів, які тепер готує з маленькою донькою.

Інгредієнти для тіста:

Тепле молоко – 1 склянка

Живі дріжджі – 25 г

Маргарин – 250 г

Борошно – 500 г

Сіль – дрібка

Ваніль – за смаком

Інгредієнти для начинки:

Яблучний джем – 150 г

Крохмаль або борошно – дрібка

Спосіб приготування:

В 1 склянці теплого молока розвести 25 г живих дріжджів (у випадку сухих – орієнтуйтесь на інструкцію на упаковці і кількість борошна – на стакан молока іде приблизно 500 г) і зачекати, поки трохи підійде. Додати 250 г маргарину (не розтоплювати, а відразу класти у тісто), дрібку солі, ваніль та борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від рук. У тісто цукор не кладемо – досить солодкого джему всередині.

Тісто поділити на 3 частини, з кожної сформувати кульку. Кульку розкатати у тоненький круглий млинець. Далі млинець поділити на трикутники, точно як при розрізанні піци: спершу на дві частини, потім на чотири, потім розрізати кожну четвертинку. У нас із кожної кульки вийшло по 12 трикутничків.

На широку частину трикутничка за пару сантиметрів від краю покласти начинку – вона має бути густа і не витікати (я зверху притрушую джем крапелькою крохмалю або борошна – щоб точно не витекло). Накрити вільним широким краєм начинку, міцно заліпити бокові сторони конвертика і закрутити у рогалик. Верхню частину (протилежну хвостику) обмокнути у цукор, покласти хвостиком на деко і залишити на 10 хвилин підійти. Розташовувати рогалики не впритул одне до одного – у духовці вони будуть рости і їм знадобиться місце.

Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.

«За цим рецептом легко готувати навіть разом з дитиною. Моя 4-річна Міра з захватом допомагала закручувати, як сама називає, «маленькі круасани». У нас на кухні було 3 хазяйки, тому всі вийшли різної форми і розміру, але на смаку це ніяк не відбилося. Тож, обов’язково спробуйте!» – зазначила Юлія Галушка.

Статьи по теме
Старовинний український пиріг Соложеник: цьому рецепту вже понад 100 років
Старовинний український пиріг Соложеник: цьому рецепту вже понад 100 років

Соложеник - традиційна українська випічка на свята. Він чимось трохи схожий на млинцевий торт, але має дуже цікаву консистенцію, смак та структуру. Начинка може бути будь-яка, але обов'язково солодкою. Наші прапрапрабабусі готували соложеники зі смаженими яблуками, варенням, вишнями. А ще додавали мак, мед та горіхи.
26.03 — 211

Варя гуцульська: старовинний рецепт наших бабусь та дідусів
Варя гуцульська: старовинний рецепт наших бабусь та дідусів

Варя гуцульська - це традиційна українська страва, яку готували в родинах під час посту. Це поживний та ситний салат, якій чимось схожий на вінегрет. Але плутати ці дві страви не варто, бо вони мають різну рецептуру та походження. Перша згадка про варю з'явилася у 1899 році у дослідженнях Шухевича - на той момент вона була вже популярна.
26.03 — 467

Апельсиновий кекс: легкий та смачний рецепт
Апельсиновий кекс: легкий та смачний рецепт

Цей простий у приготуванні апельсиновий кекс - чудовий варіант для тих, хто шукає легку та смачну десертну страву.
24.03 — 219