Контракти.ua

7706  —  09.02.22
Телеведуча Юлія Галушка поділилась сімейним рецептом рогаликів
Телеведуча Юлія Галушка поділилась сімейним рецептом рогаликів

Рогалики за маминим рецептом – одна з найулюбленіших страв у родині ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна». Для своїх підписників у соцмережах Юлія Галушка відкрила секрет приготування солодощів, які тепер готує з маленькою донькою.

Інгредієнти для тіста:

Тепле молоко – 1 склянка

Живі дріжджі – 25 г

Маргарин – 250 г

Борошно – 500 г

Сіль – дрібка

Ваніль – за смаком

Інгредієнти для начинки:

Яблучний джем – 150 г

Крохмаль або борошно – дрібка

Спосіб приготування:

В 1 склянці теплого молока розвести 25 г живих дріжджів (у випадку сухих – орієнтуйтесь на інструкцію на упаковці і кількість борошна – на стакан молока іде приблизно 500 г) і зачекати, поки трохи підійде. Додати 250 г маргарину (не розтоплювати, а відразу класти у тісто), дрібку солі, ваніль та борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від рук. У тісто цукор не кладемо – досить солодкого джему всередині.

Тісто поділити на 3 частини, з кожної сформувати кульку. Кульку розкатати у тоненький круглий млинець. Далі млинець поділити на трикутники, точно як при розрізанні піци: спершу на дві частини, потім на чотири, потім розрізати кожну четвертинку. У нас із кожної кульки вийшло по 12 трикутничків.

На широку частину трикутничка за пару сантиметрів від краю покласти начинку – вона має бути густа і не витікати (я зверху притрушую джем крапелькою крохмалю або борошна – щоб точно не витекло). Накрити вільним широким краєм начинку, міцно заліпити бокові сторони конвертика і закрутити у рогалик. Верхню частину (протилежну хвостику) обмокнути у цукор, покласти хвостиком на деко і залишити на 10 хвилин підійти. Розташовувати рогалики не впритул одне до одного – у духовці вони будуть рости і їм знадобиться місце.

Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.

«За цим рецептом легко готувати навіть разом з дитиною. Моя 4-річна Міра з захватом допомагала закручувати, як сама називає, «маленькі круасани». У нас на кухні було 3 хазяйки, тому всі вийшли різної форми і розміру, але на смаку це ніяк не відбилося. Тож, обов’язково спробуйте!» – зазначила Юлія Галушка.

Статьи по теме
“Миколайчики” замість імбирних пряників: рецепт традиційної української випічки
“Миколайчики” замість імбирних пряників: рецепт традиційної української випічки

“Миколайчики” є справжнім і дуже давнім символом Дня Святого Миколая.
вчера, 15:55 — 207

Готуємо штолен до Різдва: рецепт здобної святкової випічки
Готуємо штолен до Різдва: рецепт здобної святкової випічки

Традиційна німецька випічка стала популярною серед українських господинь.
вчера, 13:50 — 620

Як квасити капусту: найпростіший, перевірений рецепт, який перейшов у спадок
Як квасити капусту: найпростіший, перевірений рецепт, який перейшов у спадок

Квашена капуста за найпростішим рецептом: хрумка і без мороки під час приготування.
вчера, 12:50 — 1444