Контракти.ua

689  —  09.02.22
Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП України може зрости з 4 до 10% - Зеленський
Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП України може зрости з 4 до 10% - Зеленський

Завдяки Дія.City частки ІТ у ВВП нашої держави може зрости з 4 до 10%.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час Diia Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми трансформуємо Україну у країну продуктових (ІТ-продукти-ред.) компаній. Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП нашої держави зросте з 4 до 10%, а доходи галузі – до 16,5 мільярдів доларів», - сказав Зеленський. За його словами, це дозволить нашій країні таки стати найбільшим ІТ-хабом Європи. «Ми хочемо побудувати найзручнішу державу у світі», - запевнив президент.

Президент також уточнив, що працювати в Дія City зможуть на однакових умовах як українські, так й іноземні компанії, стартапи, інвестори.

«Ми хочемо, щоб резидентами Дія City ставали не тільки вітчизняні, а й зарубіжні IT-компанії. Тому вже сьогодні до Дія City доєднаються і перші, і другі – провідні вітчизняні та іноземні компанії. Адже цифрова держава – це рівність», - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Дія City - спеціальний правовий та податковий режим для IT-індустрії. Умови Дія City діятимуть протягом 25 років і будуть поширені на всіх працівників компаній-резидентів.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” №1946-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 грудня 2021 року.

Зокрема, документ надає можливість обирати, який корпоративний податок сплачувати: податок на виведений капітал (ПнВК) у розмірі 9% або податок на прибуток — 18%. Також він запроваджує спеціальні ставки для працівників IT-компаній та гіг-спеціалістів: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) — 5%, єдиний соціальний внесок — 22% від мінімальної зарплати, військовий збір — 1,5%. Якщо фахівець отримує понад 240 тис. євро на рік, то весь дохід вище від цього ліміту оподатковуватиметься 18% ПДФО.

Оподаткування ФОП, що співпрацюватимуть із резидентами Дія City, залишатиметься на рівні чинних на сьогодні ставок. Суми понад ліміт для платників ПнВК будуть оподатковуватися в розмірі 9%. Платники податку на прибуток повинні будуть включати до фінансового результату витрати на ФОП, які перевищуватимуть дозволені 20%.

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit команда Мінцифри презентує 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи. Участь у заході беруть Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, команда Дії та Мінцифри, міжнародні гості.

Статьи по теме
Qualcomm анонсувала нові чипи Snapdragon
Qualcomm анонсувала нові чипи Snapdragon

Компанія Qualcomm анонсувала два нові процесори.
21.05.22 — 889

На домени .ua планують здійснити кібератаки 22 лютого – Держспецзв'язку
На домени .ua планують здійснити кібератаки 22 лютого – Держспецзв'язку

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України попереджає про можливі кібератаки 22 лютого.
22.02.22 — 603

Україні варто більше уваги приділяти розвитку штучного інтелекту, за яким майбутнє – експерт
Україні варто більше уваги приділяти розвитку штучного інтелекту, за яким майбутнє – експерт

Штучний інтелект є тією сферою, яка дуже швидко розвивається як в економічному плані, так і плані національної безпеки, тому Україні варто приділяти їй більше уваги.
10.02.22 — 772