Контракти.ua

7781  —  07.02.22
Смачніше сала ви не пробували. Ідеальний і швидкий спосіб засолювання
Смачніше сала ви не пробували. Ідеальний і швидкий спосіб засолювання

Існує багато способів засолювання сала вдома. Але кулінар і блогер Валерій Пономар стверджує, що його метод - ідеальний. Спробуйте і ви.

Рецептом кухар поділився на своїй сторінці в Instagram. Пише rbc.ua. 

Вам знадобляться

  • Сало 1 кг
  • Кам'яна сіль 2 ст. л
  • Солодка мелена паприка 1 ст. л (можна розбавити копченої)
  • Зерниста гірчиця мелена 1 ч. л
  • Кмин 1 ч. л
  • Червоний гострий перець 1/2 ч. л (за смаком)
  • Куркума 2/3 ч. л
  • Часник 4-5 зубчики
  • Коріандр 1 ч. л
  • Чорний перець 1/2 ч. л

Рекомендації кулінара

Рекомендується сало перед засолюванням заморозити мінімум на добу. Якщо обернути при засолюванні в папір, також потрібно помістити в ємність, щоб не пересохла шкірка. Беріть частину сала, яка зі спини. Найкраще використовувати сало товщиною 3-4 см.

Покроковий рецепт приготування

Всі спеції і сіль змішайте в ємності, туди ж додайте розім'ятий часник. Зробіть на салі надрізи і рясно натріть його спеціями. Загорніть шматок в пергамент і відправте його в холодильник на п'ять днів. По готовності сала - його можна зберігати потім в морозилці.

Статьи по теме
Сало по-гуцульськи: стародавній рецепт ароматної закуски на зиму
Сало по-гуцульськи: стародавній рецепт ароматної закуски на зиму

Сало - одна з популярних українських закусок, яку часто їдять з першими стравами. За гуцульськими рецептами, сало відварюють в цибулинні, а потім натирають часником з перцем, що надає салу унікального смаку з легкою гостринкою.
вчера, 14:36 — 396

Пряжені пундики з салом: простий рецепт ласощів з Полтавщини
Пряжені пундики з салом: простий рецепт ласощів з Полтавщини

Пундики - пласкі пиріжки, які смажили на пательні в смальці чи олії. Потім їх викладали стовпчиком, додаючи засмажку з сала та цибулі та неодмінно їли гарячими.
15.11 — 264

Як запекти картоплю з салом у духовці
Як запекти картоплю з салом у духовці

Картопля з салом у духовці – це бюджетний і ситний варіант основної страви. Вона дуже популярна, оскільки готувати її просто, а щоб надати картоплі яскравішого аромату і смаку, використовуйте копчене сало.
29.10 — 1952