Контракти.ua

7679  —  07.02.22
Смачніше сала ви не пробували. Ідеальний і швидкий спосіб засолювання
Смачніше сала ви не пробували. Ідеальний і швидкий спосіб засолювання

Існує багато способів засолювання сала вдома. Але кулінар і блогер Валерій Пономар стверджує, що його метод - ідеальний. Спробуйте і ви.

Рецептом кухар поділився на своїй сторінці в Instagram. Пише rbc.ua. 

Вам знадобляться

  • Сало 1 кг
  • Кам'яна сіль 2 ст. л
  • Солодка мелена паприка 1 ст. л (можна розбавити копченої)
  • Зерниста гірчиця мелена 1 ч. л
  • Кмин 1 ч. л
  • Червоний гострий перець 1/2 ч. л (за смаком)
  • Куркума 2/3 ч. л
  • Часник 4-5 зубчики
  • Коріандр 1 ч. л
  • Чорний перець 1/2 ч. л

Рекомендації кулінара

Рекомендується сало перед засолюванням заморозити мінімум на добу. Якщо обернути при засолюванні в папір, також потрібно помістити в ємність, щоб не пересохла шкірка. Беріть частину сала, яка зі спини. Найкраще використовувати сало товщиною 3-4 см.

Покроковий рецепт приготування

Всі спеції і сіль змішайте в ємності, туди ж додайте розім'ятий часник. Зробіть на салі надрізи і рясно натріть його спеціями. Загорніть шматок в пергамент і відправте його в холодильник на п'ять днів. По готовності сала - його можна зберігати потім в морозилці.

Статьи по теме
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником

Найдавніша козацька закуска - це ситна, поживна, неперевершено смачна та корисна страва. Вона найбільше смакує з чорним хлібом і той, хто спробує її хоч раз - ніколи вже не забуде. А в наш час така закуска може бути не тільки смачним перекусом, а й підживить сили у дорозі й в укритті. А ще така страва - відмінна страва з антивірусними властивостями.
02.03 — 348

Як вибрати смачне якісне сало і не прогадати: хитрість, про яку мало хто знає
Як вибрати смачне якісне сало і не прогадати: хитрість, про яку мало хто знає

Досвідчені продавці рекомендують вибирати сало лише за такими ознаками.
10.02 — 326

Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт
Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт

Якщо хочеться копченого сала, але коптити зовсім немає бажання, варимо сало в лушпинні цибулі з чорносливом. Воно виходить наче копчене, але водночас не використовуємо жодної хімії, а лише натуральні інгредієнти.
18.10.23 — 1203