Контракти.ua

3633  —  05.02.22
Зеленська з Клопотенком розвінчали міфи про нове шкільне харчування
Зеленська з Клопотенком розвінчали міфи про нове шкільне харчування

Дружина Президента Олена Зеленська провела прямий ефір з кулінарним експертом та засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування» Євгеном Клопотенком у соцмережі щодо розвінчування міфів про реформу шкільного харчування.

Як передає Укрінформ, трансляція пройшла на сторінці Зеленської в Інстаграмі.

Зеленська під час ефіру запропонувала Клопотенку розглянути основні питання, які турбують людей щодо реформи шкільного харчування, а також міфи щодо цієї реформи.

"Перший міф, мій "улюблений" , він наробив найбільше галасу - реформа заборонила вживати сіль, цукор і хліб дітям назавжди. Це неправда - норми змінені, зменшені, ми хочемо, щоб діти споживали менше солі та менше цукру. Так, за один прийом їжі споживання солі має скоротитися з 7-9 грамів до 1-1,5 грама. Цукру ж з 15-18 грамів скоротилося до 7,5 грамів на один прийом їжі. Тобто, якщо раніше до чашки чаю ми клали дві ложки цукру, то зараз маємо класти одну", - сказала Зеленська.

Вона також нагадала, що буде програма навчання школярів у регіонах щодо нових стандартів шкільного харчування.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню, впровадження якого почалося з 1 вересня 2021 року.

13 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні щороку фіксується близько 15,5 тис. нових випадків дитячого ожиріння.

За словами міністра, разом із першою леді Оленою Зеленською, кухарем Євгеном Клопотенком і командою профільних відомств та міністерств він активно працював над стартом реформи харчування, у межах якої проводились регіональні форуми, зустрічі, практичні семінари, був запущений портал "ЗнаЇмо".

"Читаючи коментарі, хочу сказати одне: нове шкільне меню – це не лише про менше солі та цукру, це про пріоритети здоров’я дитячого населення та про потенційно здорову націю. Наші діти мало рухаються, вживають забагато цукру та солі. І як наслідок, вже у підлітковому віці мають серцево-судинні захворювання та страждають ожирінням", - заявив Ляшко.

Статьи по теме
Простий рецепт паски, яка вдається завжди: Євген Клопотенко поділився хитрощами
Простий рецепт паски, яка вдається завжди: Євген Клопотенко поділився хитрощами

Великдень 2023 року припадає на 16 квітня. До світлого свята залишається менше місяця, тому варто вже подумати, що будете готувати на святковий стіл. Євген Клопотенко пропонує простий рецепт паски, яка вдається завжди.
22.03.23 — 7752

Варити не треба: шефкухар Євген Клопотенко розповів, як швидко приготувати кускус і гречку
Варити не треба: шефкухар Євген Клопотенко розповів, як швидко приготувати кускус і гречку

Наразі українцям надважливо знати, як швидко приготувати страви та зекономити водночас електроенергію.
12.02.23 — 2012

"Справжня симфонія та задоволення": Клопотенко представив рецепт печеного сала до новорічного столу

Євген Клопотенко запропонував ще один рецепт до новорічного столу. Це запечене сало.
29.12.22 — 1232