Контракти.ua

779  —  31.01.22
Німеччина ризикує втратити довіру партнерів через позицію в конфлікті з РФ – Ішингер
Німеччина ризикує втратити довіру партнерів через позицію в конфлікті з РФ – Ішингер

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер вважає, що Німеччина постала в непривабливому світлі перед США та іншими країнами-союзницями через "незграбність" Берліна у питаннях про спірний газопровід "Північний потік - 2" та постачання зброї Україні.

Як передає Укрінформ із посиланням на Deutsche Welle, таку думку Ішингер висловив в інтерв'ю агентству dpa, опублікованому в неділю, 30 січня.

"Німеччина вже втратила довіру цілого ряду партнерів або ризикує її втратити", - нарікає голова Мюнхенської конференції з безпеки. За його словами, така стримана поведінка Берліна грає на руку Росії: "Коливання деяких німецьких політиків, природно, помітили в Москві".

Крім того, Ішингер, який у 2001-2006 роках був послом ФРН у США, заявив, що йому "стає страшно" від того, що останніми днями говорять про Німеччину у Вашингтоні, Брюсселі та Києві та пишуть у міжнародній пресі. "Було скоєно ряд незграбних дій. Я не вважаю їх непоправними. Але шкоду репутації вже завдано", - додав він.

Канцлер ФРН Олаф Шольц (Olaf Scholz), який очолив уряд країни наприкінці 2021 року, лише у середині січня заявив про санкції проти добудованого, але не введеного в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2", які можуть бути введені у разі вторгнення РФ в Україну . Водночас уряд Німеччини, на відміну від влади інших країн НАТО, відмовляється постачати зброю Україні, що викликає різку критику не лише у Києві, а й у Польщі, балтійських країнах, а також у ряді інших держав.

За даними Заходу, Росія перекинула до анексованого Криму та до кордону з Україною до 120 тисяч військовослужбовців. Москва заперечує підготовку до нового вторгнення та звинувачує європейців та американців в озброєнні України та проведенні маневрів поблизу кордонів РФ.

Наприкінці грудня Росія виставила ряд вимог щодо так званих "гарантій безпеки" до США та НАТО відносно скорочення американських військ та озброєнь у Європі та відмови від подальшого розширення альянсу на схід. Вашингтон та керівництво НАТО відповіли на них відмовою. Серія січневих переговорів із РФ закінчилася безуспішно. Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та погрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

Статьи по теме
Військовий експерт пояснив, чому Путін хоче дотягнути війну в Україні до зими
Військовий експерт пояснив, чому Путін хоче дотягнути війну в Україні до зими

Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що російський диктатор Володимир Путін поставив собі зараз завдання - дотягнути війну до зими, щоб використати енергетичну кризу в Європі.
15.07.22 — 1066

Лавров звинуватив Захід: з Молдови намагаються зробити
Лавров звинуватив Захід: з Молдови намагаються зробити "другу Україну"

Західні країни нібито намагаються зробити з Молдови "другу Україну", налаштовуючи її проти Російської Федерації.
16.06.22 — 861

Арестович назвав Путіна
Арестович назвав Путіна "фігурою, вирощеною Заходом"

Російський диктатор Володимир Путіна - це фігура, вирощена Заходом.
11.06.22 — 689