Контракти.ua

2342  —  29.01.22
У Японії археологи знайшли стародавні гробниці у формі замкової щілини
У Японії археологи знайшли стародавні гробниці у формі замкової щілини

У Японії за допомогою супутникових знімків виявили численні стародавні кургани, які свого часу були місцем поховання членів імператорської сім'ї. Вони виконані у формі замкових щілин, розташовані по всій країні та відрізняються за розміром.

Як повідомляє Daily Mailдослідження гробниць, відомих під назвою Кофун, провела група вчених із Міланського політехнічного університету. Об'єкти розташовані за особливим принципом, що пов'язано з небесним коридором, яким проходять свої шляхи Сонце і Місяць і який японські імператори асоціювали з міфічним походженням своєї династії.

При цьому всі гробниці відрізняє специфічна форма замкової щілини. Досліджувані кургани можуть мати ширину кілька сотень метрів та навколо рів із водою.

Серед гробниць експерти виділили так званий Дайсен-Кофун – один із найбільших пам'ятників, коли-небудь побудованих на Землі: його довжина становить 486 метрів, а висота сягає 36 метрів. Як припустили вчені, у ньому міг бути похований імператор Нінток, шістнадцятий імператор Японії.

Побудовані між третім та сьомим століттями нашої ери, найбільші з них належать напівлегендарним першим імператорам Японії. Менші кургани були створені для членів сім'ї і придворної знаті.

І хоча таких гробниць на японських островах сотні, подібні дослідження раніше ніколи не проводилися через дуже велику кількість самих пам'ятників і той факт, що доступ до цих районів зазвичай заборонено.

На території самих гробниць дослідження не проводилися. Вони огороджені парканом і заходити на їх територію досі забороняється, оскільки вони не розглядаються владою держави, як об'єкти культурної спадщини, але асоціюються з приватною власністю.

Статьи по теме
Вчені знайшли найстарішу в Японії прикрасу
Вчені знайшли найстарішу в Японії прикрасу

Учені на півдні Японії виявили червоне забарвлення на прикрасі, що належить до давньокам'яного століття.
24.10.21 — 1678

Прикордонники затримали громадянина Японії зі шпигунським обладнанням
Прикордонники затримали громадянина Японії зі шпигунським обладнанням

Військовослужбовці Білгород-Дністровського загону виявили у іноземця технічні засоби негласного зняття інформації, які він приховано намагався вивезти в Молдову.
09.10.21 — 763

5 правил харчування японців, що роблять їх такими стрункими
5 правил харчування японців, що роблять їх такими стрункими

Серед японців практично немає людей із зайвою вагою. Звичайно, трапляються винятки з правил, але в цілому це країна струнких і здорових людей.
06.09.21 — 854