Контракти.ua

695  —  27.01.22
Зеленський дав оцінку зустрічі Єрмака у Парижі
Зеленський дав оцінку зустрічі Єрмака у Парижі

Президент Володимир Зеленський позитивно оцінює факт зустрічі політичних радників лідерів нормандської четвірки, що відбулася напередодні у Парижі. Україну на ній представляв голова Офісу президента Андрій Єрмак.

В ОП зазначили, що переговори тривали понад вісім годин, були змістовними та дозволяють визначити можливість досягнення рішень, необхідних для миру.

Також відзначається конструктивний характер зустрічі та намір продовжити переговори за два тижні у Берліні.

"Для нашої держави перший пріоритет на сьогоднішній день - це досягнення стабільної та безумовної тиші на Донбасі. Режим припинення вогню має бути гарантованим, надійним, і саме на цій основі можуть бути зроблені наступні кроки", - сказав Зеленський.

Зазначається, що під час зустрічі було детально обговорено існуючі розбіжності сторін у трактуванні Мінських угод. Також було зазначено, що дотримання режиму припинення вогню не повинно залежати від будь-яких розбіжностей у трактуванні.

"Обов'язковим елементом руху до чесного та стабільного миру для Донбасу через виконання Мінських домовленостей вважаємо активізацію роботи Нормандського формату та на рівні лідерів відповідних країн з організацією їхньої зустрічі найближчим часом", - сказано у повідомленні.

Статьи по теме
Зеленський закликав запросити Україну до НАТО: немає альтернатив, Путін хоче нас знищити
Зеленський закликав запросити Україну до НАТО: немає альтернатив, Путін хоче нас знищити

Країнам НАТО необхідно запросити Україну до Альянсу. Такому рішенню немає альтернатив, оскільки російський диктатор Володимир Путін хоче знищити нашу країну.
11.04 — 177

Зеленський анонсував зброю проти КАБів: експерт назвав можливий варіант
Зеленський анонсував зброю проти КАБів: експерт назвав можливий варіант

Президент Володимир Зеленський заявив про вітчизняну зброю, яку можна буде застосувати проти ворожих КАБів. Ймовірно, мова йде про багатофункціональний ракетний комплекс "Сапсан" ("Гром-2").
10.04 — 159

"Готуємо конкретну і справедливу відповідь": Зеленський анонсував помсту РФ за удари по Харкову

Зеленський обговорив із керівниками СБУ, ГУР та МВС терор Росії на сході України.
08.04 — 173