Контракти.ua

892  —  26.01.22
В Україні запрацювали «фантомні» патрулі
В Україні запрацювали «фантомні» патрулі

З вівторка, 25 січня, на українські дороги виїжджають «фантоми» – патрулі без опізнавальних знаків по-новому ловитимуть порушників правил дорожнього руху. Усі автівки обладнані радарами та чотирма відеокамерами.

Визначати чи не зашвидко їдуть водії «фантом» зможе, і коли стоїть, і під час руху. А камери можуть фіксувати порушення, як попереду, так і позаду службового автомобіля – з’ясували у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна». Поки що «фантомні» патрулі будуть їздити на машинах Skoda Kodiaq – повідомляють у поліції, – але надалі марок моделей авто не розголошуватимуть.

«На екрані ми бачимо номер автомобіля, дату, час, координати і, власне, швидкість. Також при фіксації автомобіля буде визначений ідентифікаційний код автомобіля. Також буде відображатися в радарній сітці номерний знак, швидкість, з якою він їхав, обмеження швидкості і перевищення, на скільки кілометрів він виїхав. Після фіксації дані будуть автоматично сформовані і відправлені в Центр автоматичної фіксації», – пояснили у поліції.

Статьи по теме
Штрафи на дорозі. Скільки доведеться заплатити за популярні порушення ПДР
Штрафи на дорозі. Скільки доведеться заплатити за популярні порушення ПДР

Порушення правил дорожнього руху підвищує ризик виникнення ДТП та створює загрози життю автомобілістів і пішоходів. Щоб посилити дисципліну на дорогах, в Україні запроваджено штрафи для водіїв.
15.04 — 215

Дев'ять заборон для номера авто. Водіям нагадали про штрафи
Дев'ять заборон для номера авто. Водіям нагадали про штрафи

Водіям нагадали про необхідність перевіряти стан номерних знаків автомобілів. За недотримання правил передбачені штрафи.
11.04 — 177

В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв – за що
В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв – за що "світить" покарання

В Раді пропонують підвищити штрафи для водіїв.
27.03 — 396