Контракти.ua

560  —  24.01.22
В Україні відзначається День зовнішньої розвідки
В Україні відзначається День зовнішньої розвідки

Сьогодні в Україні відзначається День зовнішньої розвідки

Як повідомляє Укрінформ, свято встановлено згідно з указом Президента 22 листопада 2018 року.

«Ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров’я її громадян та об’єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави, з метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України», - йдеться в тексті указу.

Дата обрана не випадково: саме 24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. Відтоді у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав працювати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно діючих проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників.

Разом з тим, сьогодні в світі відзначають Міжнародний день освіти, який було встановлено 3 грудня 2018 року резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.

На той час Брюсселі проходила Глобальна конференція з питань освіти і прийняття резолюції, ініційованої Нігерією і підтриманої 58 державами-членами, продемонструвало політичну волю, спрямовану на підтримку інклюзивної, доступної та якісної освіти для всіх. Як зазначають в ООН, цього року Міжнародний день освіти проводиться в період пандемії COVID-19, яка привела до безпрецедентних за своїми масштабами перебоїв в навчальному процесі у всьому світі. Закриття шкіл, університетів та інших навчальних закладів, а також перерви в наданні програм поширення грамотності і навчання впродовж життя позначились на житті 1,6 млрд учнів в більш ніж 190 країнах. Зараз настав час активізувати співробітництво та міжнародну солідарність, з тим щоб освіта та навчання впродовж усього життя зайняли центральне місце в процесі відновлення і перетворення в більш інклюзивні, безпечні і стійкі суспільства.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 199

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 370

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 329