Контракти.ua

399  —  24.01.22
ЄС має намір розширити "кримські" санкції проти Росії - Spiegel
ЄС має намір розширити

Євросоюз готує жорсткіші санкції проти Росії за анексію Криму.

Про це з посиланням на конфіденційний звіт посольства Німеччини у Брюсселі повідомляє Spiegel у понеділок, 24 січня.

Звіт свідчить, що Литва, Болгарія, Румунія, Данія та інші країни закликали до нових каральних заходів у робочій групі з представниками країн ЄС минулого понеділка. Країни хотіли додати ще п'ять осіб або організацій у список санкцій ЄС, складений невдовзі після анексії Росією Криму на початку 2014 року і з тих пір неодноразово розширювався.

У той же час, поки що не відомо, хто буде включений до санкційного списку, оскільки ці відомості є предметом особливої секретності, щоб зацікавлені особи не могли домовитися, перш ніж заходи будуть офіційно введені та набудуть чинності.

Видання зазначає, що Німеччина раніше відмовилася розширювати список санкцій проти Росії за анексію Криму, але пізніше в німецькому уряді передумали і тепер хочуть, щоб Брюссель погодився на введення додаткових санкцій.

Згідно з інформацією видання, на наступному засіданні робоча група Ради в Брюсселі Німеччини має схвалити розширення санкційного списку, включивши туди п'ять осіб або організацій. Таке розпорядження для постійного представництва Німеччини у Брюсселі видала голова МЗС Анналена Бербок.

Статьи по теме
Росія виробляє зброю понад потреби для ведення війни і наповнює склади, - Німеччина
Росія виробляє зброю понад потреби для ведення війни і наповнює склади, - Німеччина

Росія вже виробляє більше зброї, ніж потрібно для ведення війни проти України. Москва поповнює власні склади.
вчера, 11:02 — 164

На саміті ЄС приділять більше уваги Близькому Сходу, аніж Україні, - Politico
На саміті ЄС приділять більше уваги Близькому Сходу, аніж Україні, - Politico

На майбутньому саміті лідерів країн Європейського союзу два світових конфлікти змагатимуться за увагу - війни в Україні та на Близькому Сході.
17.04 — 203

ЄС обговорює нові санкції проти Ірану за удари по Ізраїлю, - FT
ЄС обговорює нові санкції проти Ірану за удари по Ізраїлю, - FT

Європейський союз обговорює введення нових економічних санкцій проти Ірану за удари по Ізраїлю. При цьому Брюссель хоче використати всі наявні канали дипломатичного тиску на Тегеран для запобігання прямій конфронтації між Ісламською Республікою та Ізраїлем.
15.04 — 186