Контракти.ua

474  —  24.01.22
Більш як половина українців підтримують дострокові вибори в Раду – опитування
Більш як половина українців підтримують дострокові вибори в Раду – опитування

Чимало українців - 53,6% опитаних - підтримують ідею проведення дострокових парламентських виборів.

Про це свідчать результати проведеного 20-21 січня 2022 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Проведення дострокових парламентських виборів підтримують 53,6% респондентів, не підтримують – 38,9%. Водночас вважають, що потрібно провести дострокові президентські вибори – 47,2%. Стільки ж респондентів (46,5%) не підтримують проведення дострокових президентських виборів.

Усього опитали 1 205 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Статьи по теме
Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в
Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в "Слузі народу" пояснили чому

Проведення виборів в Україні під час воєнного стану неможливе. Серед головних практичних проблем, наприклад, неможливість забезпечити повноцінну участь у виборах військовослужбовців та українців за кордоном.
22.03 — 181

Як фальсифікували
Як фальсифікували "вибори Путіна": росіяни "намалювали" рекордну явку на ТОТ

Ворог вигадав височезну явку на українських територіях, де немає значної частини жителів, де цілі міста зруйновані та порожні.
19.03 — 181

Чому Україна не може провести вибори під час війни: відповідь Зеленського
Чому Україна не може провести вибори під час війни: відповідь Зеленського

Є низка причин, які унеможливлюють проведення виборів в військовий час. Серед них, наприклад, потреба в відповідних змінах у законодавстві й не тільки.
09.03 — 190