Контракти.ua

1036  —  24.01.22
«Ми готові до бою»: Пристайко нагадує, що війська РФ знаходяться в Україні вже майже 8 років
«Ми готові до бою»: Пристайко нагадує, що війська РФ знаходяться в Україні вже майже 8 років

Російські війська знаходяться на території України вже майже вісім років, тому питання можливого вторгнення не є великою новиною для Києва.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу Sky News сказав посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

«Ми не тільки думаємо про, те що він (Путін – ред.) хоче (вторгнутися в Україну – ред.). Не так вже й багато людей пам’ятають це, але він вже в Україні майже 8 років. Тому в цьому питанні (можливого вторгнення РФ – ред.) немає великої новини для нас», - зазначив він.

За словами Пристайка, нині невідомо, чи буде можливе вторгнення Росії повномасштабним, чи чимось невеликим для того, щоб роздратувати Україну та світ, аби показати свою силу.

«Ми готові до бою», - додав він.

Посол зазначив, що якщо Німеччина не надає Україні озброєння для оборони, то вона може зробити щось інше, аби допомогти Києву, зокрема, заборонити газопровід «Північний потік-2»

«Це те, про що ми їх так багато разів запитуємо (про скасування «Північного потоку-2» -ред.). Наш газопровід дозволяє транзит газу (до Європи – ред.) наскільки вони цього бажають і навіть більше. Тому в цьому («Північному потоку-2» - ред.) немає особливої потреби», - сказав Пристайко.

Як повідомляв Укрінформ, вчора МЗС Великої Британії заявило, що у контексті військової ескалації з боку РФ особливу роль може грати план Кремля привести проросійського політика до влади в Україні. Як потенційного кандидата уряд РФ розглядає колишнього депутата Євгена Мураєва.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Підрив Каховської ГЕС. Причини, наслідки та висновки. Огляд думок
Підрив Каховської ГЕС. Причини, наслідки та висновки. Огляд думок

У ніч проти 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС: за офіційною інформацією гребля знищена і не підлягає відновленню. Вода з водосховища стрімко тече униз за течією Дніпра. Під ризиком затоплення опинилися десятки населених пунктів, тисячі людей перебувають у критичних зонах і потребують негайної евакуації. Ми зібрали для вас декілька думок з соцмереж щодо причин та наслідків жахливого терористичного акту, який, за деякими твердженнями, дорівнює нанесенню ядерного удару або Чорнобильській катастрофі.
06.06.23 — 1033

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1126