Контракти.ua

446  —  23.01.22
Британія підтримає відключення РФ від SWIFT
Британія підтримає відключення РФ від SWIFT

Великобританія може підтримати "ядерний" сценарій санкцій проти Москви, який включає відключення Росії від міжбанківської системи передачі інформації про платежі SWIFT, пише газета Telegraph.

За даними джерел видання, близьких до прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона, він побоюється, що деякі зі світових лідерів можуть недооцінити погіршення ситуації на кордоні з Україною "або повністю чи не зовсім осмислити ризики з боку агресивно налаштованої Росії".

На думку глави британського уряду, можливі санкції не можуть виключати російський газопровід Північний потік-2. Джонсон планує обговорити з лідерами Великої сімки формування "санкційної коаліції" та окреслити цільові санкції проти РФ.

Раніше агентство Bloomberg з посиланням на джерело повідомило, що влада Великобританії доручила співробітникам Міністерства закордонних справ бути готовими до переходу на кризовий режим роботи через ситуацію навколо України.

За такого сценарію співробітники Форін-офісу зосередять свою діяльність, зокрема, на розробці санкцій. За даними Telegraph, британська влада вже почала розглядати варіанти економічних санкцій.

МЗС королівства вважає ситуацію навколо України ключовою для своєї політики, повідомляв представник відомства. У суботу міністерство заявило, що має інформацію про плани Москви щодо держперевороту в Україні. У Білому домі заявили, що стривожені цією інформацією.

Західні країни стали попереджати РФ про можливі санкції після того, як іноземні ЗМІ наприкінці минулого року стали писати про вторгнення в Україну. Відключення від SWIFT називається серед можливих санкцій.

Статьи по теме
ЄС обговорює нові санкції проти Ірану за удари по Ізраїлю, - FT
ЄС обговорює нові санкції проти Ірану за удари по Ізраїлю, - FT

Європейський союз обговорює введення нових економічних санкцій проти Ірану за удари по Ізраїлю. При цьому Брюссель хоче використати всі наявні канали дипломатичного тиску на Тегеран для запобігання прямій конфронтації між Ісламською Республікою та Ізраїлем.
вчера, 18:02 — 159

Україна у травні може отримати ще майже 2 млрд євро від ЄС, - єврокомісар
Україна у травні може отримати ще майже 2 млрд євро від ЄС, - єврокомісар

Україна навесні може отримати ще два транші фінансової допомоги від ЄС в рамках програми Ukraine Facility. Йдеться про вже раніше анонсований транш в 1,5 млрд євро у квітні та ще один - у травні.
13.04 — 136

Європейські країни відкидають заклики Києва надати Україні додаткові системи ППО, — Financial Times
Європейські країни відкидають заклики Києва надати Україні додаткові системи ППО, — Financial Times

Лідери європейських країн відхилили прохання Києва надіслати свої системи протиповітряної оборони в Україну після поновлення масованих обстрілів Росії по об'єктах критичної інфраструктури.
13.04 — 141