Контракти.ua

442  —  21.01.22
МВФ кредитуватиме боротьбу із змінами клімату
МВФ кредитуватиме боротьбу із змінами клімату

МВФ планує створити фонд на 50 млрд доларів, щоб кредитувати країни в боротьбі із кліматичними змінами.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, гроші зможуть отримати країни, що розвиваються, з низьким рівнем доходу і країни із середнім рівнем доходу з ВВП на душу населення менше 12 тисяч доларів на рік, зокрема Україна, де ВВП на душу населення у 2020 році був понад 3,7 тисячі доларів.

Фонд планують запустити до кінця року. До нього можуть увійти близько 75% країн МВФ.

Рішення з виділення коштів для кожної країни прийматимуть окремо, з огляду на боргову політику країн і їхню стабільність під час проведення структурних змін.

Траст фінансуватимуть багатші країни, які направляють в МВФ свої резерви заради "бідніших" країн. Фонд муситиме мобілізувати 50 млрд доларів, аби впоратися із прогнозованим попитом.

Фонд має на меті вирішити довгострокові проблеми в економічній стабільності, зокрема це зміна клімату, готовність до пандемії та можливості цифровізації.

В МВФ пояснили, що суму грошей, яку в трасту може позичити будь-яка країна, обмежать 150% квоти від МВФ для країни, але не більш ніж 1,4 млрд доларів.

Для повернення грошей пропонують надати країнам 20 років, тоді як погашати позику, за винятком виплати відсотків, країни мають почати через 10 років.

Статьи по теме
МВФ прогнозує економічне зростання України цьогоріч до 3,2%
МВФ прогнозує економічне зростання України цьогоріч до 3,2%

Міжнародний валютний фонд очікує, що показник економічного зростання України за підсумками нинішнього року становитиме 3,2%, а наступного року - зросте до 6,5%.
16.04 — 186

Доходи українців почали відновлюватися – Світовий банк
Доходи українців почали відновлюватися – Світовий банк

Доходи українців почали відновлюватись у 2023 році. Проте більшість громадян заявляють про погіршення фінансового стану.
12.04 — 164

Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.
12.04 — 164