Контракти.ua

744  —  20.01.22
«Ранок з Україною»: фінансовий радник розповів, як вберегтись від непередбачуваних витрат
«Ранок з Україною»: фінансовий радник розповів, як вберегтись від непередбачуваних витрат

Українці часто купують в магазинах більше, ніж планували. Гроші витрачаються через суперечливі акції та знижки. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучі Григорій Герман і Марія Мельник з’ясували, які прості кроки вбережуть вас від непотрібного мотлоху та допоможуть залишити гаманець цілим.

Більшість українців позапланово купують продукти, речі зі знижками або акціями. Тобто ведуться на банальні гачки маркетологів. Спеціалісти ж запевнюють – всього 3 прості лайфхаки допоможуть вам правильно підійти до наповнення корзини.

Перша порада – не йти за покупками в емоційному стані.

«Коли ви засмучені або ж навпаки – у піднесеному стані – не зможете раціонально обрати необхідні речі. Тоді, як правило, купуєте все, що може вас заспокоїти», – коментує фінансовий радник Олексій Єленков у програмі «Ранок з Україною».

Лайфхак №2 – розраховуватись за покупки готівкою. За словами експерта – рахуючи готівку, ви краще контролюватимете свій бюджет і дотримуватиметесь фінансового плану.

Глобальні покупки, наприклад, оновлення гардеробу, бажано робити через паузу. Обрати речі та взяти час на розмірковування – переспати з думками про обрані речі і вже тоді вирішувати.

«Те ж саме можна робити і з продуктами. Наповнивши кошик, не йти до каси, а зробити коло по супермаркету та проаналізувати те, що ви набрали», – радить експерт.

Такі прості на перший погляд поради і зможуть вберегти вас від імпульсивних покупок.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».