Контракти.ua

620  —  20.01.22
Байден пообіцяв «катастрофу» для Росії, якщо вона вторгнеться в Україну
Байден пообіцяв «катастрофу» для Росії, якщо вона вторгнеться в Україну

Президент США Джо Байден заявив, що в залежності від подальших дій Кремля в ситуації навколо України визначатимуться наслідки для Росії, і в разі повномасштабного вторгнення РФ очікує «катастрофа».

Про це він заявив у середу, під час пресконференції за підсумками року свого перебування на чолі США, повідомляє Укрінформ.

«Росія буде притягнута до відповідальності, якщо вона вторгнеться (в Україну – ред.), і це залежить від того, що вона зробить», - зауважив Байден.

Він зазначив, що «невелике вторгнення» з боку Росії спричинить меншу реакцію. Однак, за його словами, якщо РФ вдасться до наступу, який вона може реалізувати з поточною кількістю сил вздовж українського кордону, «це буде катастрофою для Росії». Зокрема, російські банки, не зможуть здійснювати операції з доларами. Крім того, Байден дав зрозуміти, що США не виключають введення обмежень проти енергетичного сектору РФ.

«Всі кажуть про те, що Росія контролює постачання енергоносіїв, які споживає Європа. І що? Те, що вони (росіяни – ред.) заробляють, становить близько 45% від їхньої економіки. Тож, я не думаю, що тут йдеться про вулицю з одностороннім рухом», - наголосив Байден.

Крім того, глава Білого дому зауважив, що США, а також союзники й партнери «готові виставити серйозну ціну та (створити – ред.) значні наслідки для РФ та російської економіки». Паралельно, у відповідь на агресію РФ будуть посилені союзники по НАТО на східному фланзі, а також збільшена оборонна підтримка України.

«Я вже відправив українцям сучасну техніку, оборонне обладнання на суму понад $600 мільйонів», - зазначив Байден. Він зауважив, що це суттєво підвищить вартість для Росії в плані фізичних втрат у разі вторгнення.

Отже, зазначив президент США, Росія має чіткий вибір: або деескалація й дипломатія, або ж конфронтація та наслідки.

Статьи по теме
Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні
Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

Можливо, якби не було атаки Ірану на Ізраїль, Конгрес і далі міг би зволікати з ухваленням питання ще кілька тижнів чи місяців.
вчера, 20:35 — 363

"Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16

Данія відправить Україні всі ті винищувачі F-16, про які було оговорено раніше між керівництвом країн.
вчера, 09:36 — 150

Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті
Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги стане свого роду рятівним кругом для українських військових, які опинилися в скрутному становищі, але це навряд чи зможе переломити хід війни.
22.04 — 181