Контракти.ua

679  —  19.01.22
У Росії обвалився ринок акцій через очікування нових санкцій
У Росії обвалився ринок акцій через очікування нових санкцій

На російських фондових біржах стався різкий обвал акцій через очікування нового пакету санкцій проти РФ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на РБК.

Зокрема, індекси МосБіржі та РТС впали нижче 3 400 і 1 400 пунктів, оновивши мінімуми з лютого-березня минулого року. Повідомляється, що це сталося на негативному геополітичному тлі після безрезультатних переговорів зі США та НАТО.

Падіння індексу МосБіржі з рівня історичних максимумів у вівторок уже перевищило 20%, підрахували аналітики. Це важливий рубіж для багатьох трейдерів, оскільки вважається, що він відокремлює ринок акцій від переходу у «ведмежу» фазу (різке падіння), зазначають експерти.

Падіння посилилося після закінчення переговорів глави МЗС Росії Сергія Лаврова та глави МЗС ФРН Анналени Бербок. Російські індекси продовжили зниження, оскільки інвестори продовжували розпродувати папери, не отримавши хороших геополітичних новин, вважає ескпертка Олена Кожухова з «Велес Капіталу». Інвестори проігнорували підвищення нафтових котирувань до максимуму більш як за сім років (88 дол. за барель).

Для того, щоб цей емоційний розпродаж завершився або хоча б припинився, потрібні сигнали про нормалізацію відносин із Заходом, каже старший трейдер «Альфа-Капіталу» Владислав Силаєв. Однак поки що дипломати з обох боків зберігають мовчання, а інвестори на фондовому ринку рятуються від ризиків втечею з активів, додала експертка.

Індекс РТС - фондовий індекс, основний індикатор ринку Росії, розрахунок якого почався 1 вересня 1995 року зі 100 пунктів. Нині розраховується Московською Біржею.

Статьи по теме
Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу
Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу

Про Тімоті Снайдера та його лекції зараз багато говорять в Україні. Минулого місяця ми вже публікували на Патреон-каналі його статтю про можливі сценарії закінчення війни; і вона викликала жвавий інтерес підписників. Сьогодні ж пропонуємо вам твіттер-тред*, у якому Снайдер пояснює, чому американські політики мають бути вдячні українцям.
08.11.22 — 560

Росіян, які ховаються від мобілізації у Білорусі, будуть відправляти до РФ: ЗМІ дізналися деталі
Росіян, які ховаються від мобілізації у Білорусі, будуть відправляти до РФ: ЗМІ дізналися деталі

У Білорусі силовикам доручили відстежувати росіян, які ховаються від мобілізації в РФ, яку Путін оголосив 21 вересня і того ж дня громадяни РФ кинулися тікати з країни.
23.09.22 — 590

Більше не друзі? Як війна в Україні відбилася на стосунках Казахстану з РФ
Більше не друзі? Як війна в Україні відбилася на стосунках Казахстану з РФ

Казахстан вважають політичним і військовим союзником Російської Федерації, але цей статус був очевидний лише до вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Відкрита агресія та імперські наративи показали реальні загрози для самого Казахстану, тому країна шукає сильних партнерів в азіатському регіоні.
16.09.22 — 870