Контракти.ua

817  —  16.01.22
США підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення військ РФ в Україну - Нуланд
США підготували 18 сценаріїв на випадок вторгнення військ РФ в Україну - Нуланд

Сполучені Штати підготували різні сценарії на випадок можливого російського військового вторгнення в Україну.

Про це заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила в інтерв'ю Financial Times, передає Укрінформ із посиланням на Daily News.

"Адміністрація президента США Джо Байдена підготувала 18 різних сценаріїв на випадок можливого російського вторгнення до України", - наголосила Нуланд й уточнила: "Я не збираюся заздалегідь розповідати вам про ці 18 різних сценаріїв".

За її словами, у разі вторгнення відповідь буде дуже швидкою.

"Скажу лише, що ми з союзниками готові дуже швидко дати відповідь, якщо РФ піде на якийсь агресивний крок", – сказала Нуланд.

Нуланд підкреслила, що санкції проти Москви з боку США та європейських країн можуть відрізнятися. "Іноді нам важче щось зробити, ніж Європі, а іноді навпаки", - сказала вона.

Водночас заступниця держсекретаря США наголосила, що Вашингтон наразі веде перемовини з європейськими союзниками щодо можливої відповіді на дії Москви, що враховувала б інтереси "громадян Західних країн".

Як повідомляв Укрінформ, Москва висунула вимогу Північноатлантичному альянсу, зокрема, щодо позбавлення України та Грузії перспектив членства в НАТО, офіційно оголошених у 2008 році, під час Бухарестського саміту. Натомість після проведення останніх переговорів з росіянами цього тижня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не відмовлятиметься від своєї політики відкритих дверей для інших держав.

Цього тижня в Європі відбулися численні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що виникла внаслідок концентрації російських військ поблизу кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях. Однак переговори західних країн з РФ завершилися очікувано без зрушень.

Статьи по теме
Як довго Україна зможе тримати оборону без допомоги США: оцінка експерта
Як довго Україна зможе тримати оборону без допомоги США: оцінка експерта

Без військової допомоги США українська армія здатна тримати оборону на фронті як мінімум до кінця 2024 року.
вчера, 09:27 — 181

"Ви не Іран та Афганістан". Сенатор Грем обіцяє підтримку Україні, але у США "є і свої проблеми"

Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну, однак "в американського народу теж є свої проблеми та потреби".
20.03 — 159

 Нова допомога Україні: розкрито зміст пакета від США
Нова допомога Україні: розкрито зміст пакета від США

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила сьогодні про новий пакет військової допомоги на 300 млн доларів, який вони виділять Україні.
14.03 — 190