Контракти.ua

556  —  15.01.22
Молдова посилила «ковідні» обмеження і продовжила надзвичаний стан
Молдова посилила «ковідні» обмеження і продовжила надзвичаний стан

У Молдові до 15 березня продовжили надзвичайний стан в охороні здоров'я через поширення коронавірусу, в зв'язку з чим у країні запровадили нові обмеження.

Таке рішення ухвалила 13 січня комісія з НС в охороні здоров'я, про що в уряді повідомили лише наступного дня, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

Так, з 17 січня тим, хто в'їжджає в країну, потрібно буде надати один з чотирьох документів, що підтверджують відсутність коронавірусу: сертифікат (паперовий або в електронному форматі) про повний курс вакцинації (дійсний через 14 днів); медичний висновок, що підтверджує, що людина за останні півроку перехворіла на коронавірус; тест, що підтверджує наявність антитіл (дійсний три місяці з моменту здачі); експрес-тест або ПЛР-тест, зроблені за 48 та відповідно 72 години до в'їзду в країну.

Ті, хто не нададуть ці документи, мають провести 14 днів на карантині.

Однак його можна буде перервати на сьомий день, якщо ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19 покаже негативний результат.

Від карантину звільняються лише діти до 12 років, які не мають симптомів інфікування, учні до 18 років, які приїхали на навчання в Молдову, громадяни, які прибули на лікування, транзитні пасажири, які мають залишити Молдову протягом 24 годин.

До 17 січня діють правила, згідно з якими при в'їзді з країн червоної зони всі, незалежно від того, вакцинована людина чи ні, мають пред'являти результати ПЛР-тесту.

Також у ресторанах міст «помаранчевої» зони необхідно буде пред'являти сертифікат про вакцинацію.

Статьи по теме
Чи готова Молдова до війни з Росією: відповідь Санду
Чи готова Молдова до війни з Росією: відповідь Санду

Країна продовжить нас підтримувати.
12.04 — 181

Санду вважає, що незабаром з'явиться “геополітична можливість” вирішити конфлікт у Придністров’ї
Санду вважає, що незабаром з'явиться “геополітична можливість” вирішити конфлікт у Придністров’ї

Президент Молдови Мая Санду не виключає, що впродовж наступних кількох років з'явиться "геополітична можливість" для вирішення конфлікту у Придністровському регіоні.
11.02 — 199

Вступ до ЄС
Вступ до ЄС "частинами": чому Молдова всерйоз розглядає таку можливість і як це вплине на Україну

У Кишиневі не виключають вступу до ЄС у два етапи: спочатку правий берег Дністра, а потім – лівий. Але це може створити небезпечний прецедент для України й дати згоду на статус-кво, якого хоче Путін.
27.12.23 — 470