Контракти.ua

484  —  13.01.22
В ОБСЄ заявили про найвищу загрозу війни за 30 років
В ОБСЄ заявили про найвищу загрозу війни за 30 років

У Європі наразі найвища загроза війни за останні 30 років.

Про це заявив чинний голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау у четвер, 13 січня.

"Держави-учасники сьогодні особливим чином зіштовхуються із загрозливою сумішшю викликів миру та безпеці. Затяжні конфлікти, військова конфронтація, радикалізація, тероризм разом із ерозією режиму контролю за озброєннями, наслідки пандемії COVID-19, значні порушення основних прав та свобод ведуть до зростання невизначеності, непередбачуваності, фрагментації та зростання страхів у наших суспільствах", - заявив Рау.

"Очевидно, що ризик війни в регіоні ОБСЄ сьогодні набагато більший, ніж будь-коли за останні 30 років", - додав він.

Рау заявив, що ОБСЄ необхідно зосередитись на зусиллях для вирішення проблем у сфері безпеки у Східній Європі, зокрема, для мирного врегулювання конфлікту на сході України.

"Нам потрібно сконцентруватися на мирному вирішенні конфлікту навколо України відповідно до мінських домовленостей та поважаючи суверенітет, територіальну цілісність та єдність України", - зазначив він.

"Протягом кількох тижнів ми зіштовхуємося з можливістю великої військової ескалації у Східній Європі. До нас нещодавно дійшли вимоги щодо гарантій у сфері безпеки, які належать до важливої частини області ОБСЄ", - заявив Рау.

При цьому він зазначив, що ситуація з можливою військовою ескалацією в регіоні потребує "міжнародної оцінки та належної реакції".

Статьи по теме
Ізраїль визначиться з відповіддю Ірану найближчим часом, - ЦАХАЛ
Ізраїль визначиться з відповіддю Ірану найближчим часом, - ЦАХАЛ

Уряд Ізраїля вивчає "широкий спектр варіантів" щодо відповіді Ірану на нещодавню атаку. Рішення буде прийняте сьогодні, 15 квітня або ж найближчим часом.
15.04 — 155

Атаки Ірану на Ізраїль аналогічні тим, які Росія завдає по Україні - ISW
Атаки Ірану на Ізраїль аналогічні тим, які Росія завдає по Україні - ISW

Комбінована атака дронами та ракетами на Ізраїль з боку Ірану схожа на удари, які Росія неодноразово завдавала по території України, намагаючись визначити оптимальний спосіб, як прорвати протиповітряну і протиракетну оборону західного зразка.
14.04 — 146

У США планують виготовляти 650 ракет для Patriot на рік
У США планують виготовляти 650 ракет для Patriot на рік

Компанія RTX, яка займається виготовленням та обслуговуванням ЗРК Patriot, збирається виготовляти 650 ракет ППО для цього комплексу на рік, і досягнути амбітної мети вже за наступні кілька років.
10.04 — 155