Контракти.ua

477  —  13.01.22
В ОБСЄ заявили про найвищу загрозу війни за 30 років
В ОБСЄ заявили про найвищу загрозу війни за 30 років

У Європі наразі найвища загроза війни за останні 30 років.

Про це заявив чинний голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау у четвер, 13 січня.

"Держави-учасники сьогодні особливим чином зіштовхуються із загрозливою сумішшю викликів миру та безпеці. Затяжні конфлікти, військова конфронтація, радикалізація, тероризм разом із ерозією режиму контролю за озброєннями, наслідки пандемії COVID-19, значні порушення основних прав та свобод ведуть до зростання невизначеності, непередбачуваності, фрагментації та зростання страхів у наших суспільствах", - заявив Рау.

"Очевидно, що ризик війни в регіоні ОБСЄ сьогодні набагато більший, ніж будь-коли за останні 30 років", - додав він.

Рау заявив, що ОБСЄ необхідно зосередитись на зусиллях для вирішення проблем у сфері безпеки у Східній Європі, зокрема, для мирного врегулювання конфлікту на сході України.

"Нам потрібно сконцентруватися на мирному вирішенні конфлікту навколо України відповідно до мінських домовленостей та поважаючи суверенітет, територіальну цілісність та єдність України", - зазначив він.

"Протягом кількох тижнів ми зіштовхуємося з можливістю великої військової ескалації у Східній Європі. До нас нещодавно дійшли вимоги щодо гарантій у сфері безпеки, які належать до важливої частини області ОБСЄ", - заявив Рау.

При цьому він зазначив, що ситуація з можливою військовою ескалацією в регіоні потребує "міжнародної оцінки та належної реакції".

Статьи по теме
У Румунії будують найбільшу базу НАТО в Європі
У Румунії будують найбільшу базу НАТО в Європі

У Румунії почали будувати найбільшу в Європі базу НАТО, на території якої зможуть розмістити до 10000 військовослужбовців та їхніх сімей.
вчера, 13:59 — 141

Німеччина має дані про підготовку нападу Росії на НАТО з 2026 року
Німеччина має дані про підготовку нападу Росії на НАТО з 2026 року

Німецькі спецслужби підготували для уряду аналіз військової загрози з боку Росії, який прогнозує, що "з 2026 року" вона може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного Альянсу.
16.03 — 159

Росія виробляє для війни з Україною втричі більше снарядів, ніж США та Європа, - CNN
Росія виробляє для війни з Україною втричі більше снарядів, ніж США та Європа, - CNN

Росія виробляє майже втричі більше артилерійських боєприпасів, ніж США та Європа здатні поставити Києву, що є ключовою перевагою напередодні нового російського наступу в Україні цього року.
12.03 — 132