Контракти.ua

1302  —  11.01.22
"Ми не повернемося до цього": Блінкен заявив про наміри Путіна відновити Радянський Союз

Дипломат назвав це неприйнятним.

Президент країни-агресора Володимир Путін хоче повернути вплив над країнами, що входили до Радянського Союзу.

Таку думку висловив телеканалу CNN державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Думаю, одна з цілей президента Путіна - відновити сферу впливу над країнами, які раніше були частиною Радянського Союзу", - сказав Блінкен.

Дипломат назвав це неприйнятним і таким, до чого не можна повертатися: "Це був рецепт нестабільності, рецепт конфлікту, рецепт, який спричинив світові війни. Ми не повернемося до цього".

Слід зауважити, що кілька днів раніше заступниця американського держсекретаря Вікторія Нуланд заявила, що Путін хоче увійти в історію та відтворити СРСР. Представниця держдепу наголосила, що Москва розглядає Україну та інші країни колишнього СРСР як сферу свого впливу.

Як повідомлялося, у партії Путіна вирішили не втрачати можливості, і поки в Казахстані тривають масштабні протести по всій країні, заявили про бажання "возз'єднатися з Казахстаном задля ідеї відродження СРСР". Депутат Держдуми від кремлівської партії "Єдина Росія" Султан Хамзаєв на своїй сторінці у соцмережі написав, що "Середня Азія - це земля Руська" і що "Казахстан - це історична батьківщина Росії".

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 682

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 763

"Треба вирішувати". Путинський депутат назвав Вірменію незаконною державою

Російський депутат від правлячої партії "Єдина Росія" Євген Федоров вважає Вірменію "тупиковою країною", питання з русофобією, в якій потрібно "вирішувати за законом".
24.11.22 — 682