Контракти.ua

990  —  09.01.22
Китайські вчені виявили сліди води на Місяці
Китайські вчені виявили сліди води на Місяці

Вчені з Китаю знайшли воду в зразку місячного грунту. Він був доставлений на Землю автоматичною міжпланетною станцією "Чан'е-5" в 2020 році.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Science Advances.

"Ми публікуємо аналіз результатів, заснованих на даних в спектрах відбиття від 0.48 до 3.2 мікрометрів, отриманих апаратом зонда "Чан'е-5", що спускається. За нашими підрахунками, в зразку місячного грунту міститься 120 мільйонних часток води, здебільшого, що з'явилася в ньому завдяки сонячному вітру", - йдеться в науковому матеріалі.

Вчені відзначили, що грунт був зібраний в північній частині області Океан Бур на Місяці.

Океан Бур - найбільше місячне море, розташоване в західній частині видимої сторони Місяця. Довжина Океану Бур з півночі на південь становить 2500 км, а займана площа - 4 млн кв. км. Він має неправильну форму. Як і інші місячні моря, Океан Бур являє собою рівнину, заповнену застиглою базальтовою лавою.

Статьи по теме
Гідролокація та підводні дрони
Гідролокація та підводні дрони

Гідролокація та підводні дрони є важливими компонентами сучасних морських технологій, що знаходять застосування як у військових, так і в цивільних сферах. Гідролокація, яка використовує звукові хвилі для виявлення та визначення положення об'єктів під водою, є фундаментальною для підводної навігації, розвідки та мапування. В той же час, підводні дрони, здатні до самостійного виконання задач у водному середовищі, революціонізували підходи до дослідження океанів, оборонної стратегії та екологічного моніторингу. Ця стаття має на меті дослідити історію, технічні аспекти, а також сучасні застосування гідролокації та підводних дронів, з акцентом на їх використанні в Україні.
05.02 — 356

Вчені знайшли у космосі дві планети, на яких, найімовірніше, є вода: що про них відомо
Вчені знайшли у космосі дві планети, на яких, найімовірніше, є вода: що про них відомо

Вчені знайшли дві екзопланети у сузір’ї Ліри, на яких, ймовірно, є вода. Вони не схожі на жодну планету з нашої Сонячної системи.
18.12.22 — 2480

Європейське агентство припиняє співпрацю з роскосмосом щодо дослідження Марса
Європейське агентство припиняє співпрацю з роскосмосом щодо дослідження Марса

Європейське космічне агентство (ESA) остаточно припиняє співпрацю з російською державною корпорацією «роскосмос» щодо програми дослідження планети Марс.
13.07.22 — 801