Контракти.ua

550  —  08.01.22
У Держдепі назвали теми переговорів із РФ у Женеві
У Держдепі назвали теми переговорів із РФ у Женеві

Представники США на зустрічі з делегацією РФ у Женеві 10 січня обговорюватимуть лише двосторонні питання безпеки.

Про це заявила на брифінгу представник Держдепартаменту високого рангу, говорячи про майбутню поїздку першого заступника держсекретаря Уенді Шерман до Швейцарії та Бельгії, в ході якої вона візьме участь у переговорах щодо стратегічної стабільності з РФ у Женеві та засіданні Ради Росія – НАТО у Брюсселі.

"У понеділок ми вислухаємо, як Росія пояснить свої пропозиції та побоювання, на яких вони засновані. Ми відповімо, ми розповімо про свої побоювання. Сподіваюся, це призведе до виявлення кількох двосторонніх питань, з яких є достатня кількість точок дотику для продовження дискусій. Я хочу наголосити, що обговорення у рамках діалогу щодо стратегічної стабільності будуть зосереджені на двосторонніх питаннях", - сказала вона.

Також представник Держдепартаменту вкотре наголосила, що Вашингтон прихильний до принципу, згідно з яким питання, що стосуються інших країн, не можуть обговорюватися без їхньої участі.

"Будь-які теми, що стосуються інтересів наших партнерів, буде необхідно обговорювати на відповідних багатосторонніх майданчиках, таких як Рада Росія – НАТО та ОБСЄ. Ми також триматимемо наших союзників та партнерів у курсі дискусій у рамках діалогу зі стратегічної стабільності", – пояснила чиновниця.

При цьому пізніше під час брифінгу вона зазначила, що Сполучені Штати не відмовляться вислухати й ті міркування Росії, які виходять за рамки двосторонніх відносин. Як наголосила представник зовнішньополітичного відомства, американська сторона розуміє, що Україна буде однією з тем переговорів у Женеві та Брюсселі.

"Однак ми також хочемо почути, що скаже Росія. Тому ми не обов'язково говоритимемо, що не збираємося їх слухати або щось подібне, оскільки ми хочемо вести з ними діалог", - зазначила ведуча брифінгу.

Вона також додала, що частина діалогу полягає в тому, щоб почути, що хочуть сказати російські представники, та висловити своє занепокоєння.

Статьи по теме
Кораблі, літаки і 50 000 військових: США готуються до розширення війни на Близькому Сході
Кораблі, літаки і 50 000 військових: США готуються до розширення війни на Близькому Сході

США зберегли посилену військову присутність на Близькому Сході. Американські сили там налічують наразі близько 50 000 військовослужбовців, більше 10 військових кораблів і чотири ескадрильї винищувачів ВВС.
вчера, 19:58 — 583

США загальмували постачання зброї Україні. Джерела у Вашингтоні назвали причину
США загальмували постачання зброї Україні. Джерела у Вашингтоні назвали причину

Пакети військової допомоги США для України в останні місяці стали меншими, оскільки запаси зброї та обладнання, які Пентагон готовий відправити Києву зі своїх власних запасів, скоротилися.
17.09 — 610

Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії

Глава Центробанку Естонії приєднався до групи міністрів фінансів європейських країн, котрі розкритикували план Міжнародного валютного фонду відновити огляд російської економіки вперше після вторгнення в Україну.
17.09 — 215