Контракти.ua

533  —  08.01.22
Експерти розповіли, які професії будуть популярними у 2022 році
Експерти розповіли, які професії будуть популярними у 2022 році

Нинішнього року в Україні затребуваними стануть фахівці IT-сфери, медики, менеджери із продажу, логістики і працівники фінансового сектору.

Про це пише Оглядач із посиланням на дані аналітиків.

З слів керівника експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua Руслани Березівської, у 2021 році найбільше побільшало вакансій у сфері продажу. Подібна тенденція, прогнозує вона, також буде наступного року.

"За рахунок продуктового ритейлу і розвитку e-commerce буде й надалі збільшення вакансій. Зросте попит на фахівців із закупівель, логістів, працівників call-центрів", – пояснила вона.

У свою чергу, експерт із працевлаштування Валентина Бардадим прогнозує, що попит зросте на співробітників різної ланки у сферах виробництва й аграрного бізнесу.

"У цих секторах завжди буде попит не тільки на вузькопрофільних фахівців: технологів, інженерів, розробників, - але й на звичайний персонал. Це стосується робочих спеціальностей, де не потрібна вища освіта і де може працевлаштуватися кожна людина", – сказала вона.

Фахівці розповіли, що найбільша кількість вакансій у 2021 році була відкрита для фахівців у сфері продажу, де кількість пропозицій зросла на 137% (57,4 тис. вакансій). Друге місце має ІТ-сфера із зростанням на 91% (50,1 тис.), третє – банки й інвестиції із зростанням на 157% (26,1 тис.).

До топ-5 за кількістю вакансій цього року також увійшли сфери маркетингу і реклами, де кількість пропозицій зросла на 68% (22,3 тис.) і транспорту й логістики із зростанням на 174% (20,2 тис.).

Статьи по теме
Кому в Україні платять найбільше і найменше
Кому в Україні платять найбільше і найменше

Зарплати в Україні у 2023 році зросли, попри війну. Проте існує різниця між зарплатами, які пропонують людям, і тим, скільки хочуть отримати працівники.
06.03 — 299

Яких фахівців критично не вистачає Україні
Яких фахівців критично не вистачає Україні

Нині в Україні спостерігається дефіцит кадрів за низкою професій. Зокрема, критично не вистачає швачок, електромонтерів, слюсарів-сантехніків, токарів.
22.02 — 303

Безробітні українці можуть отримувати по 6700 гривень щомісячно
Безробітні українці можуть отримувати по 6700 гривень щомісячно

Безробітні українці можуть отримувати щомісяця по 6700 гривень. Для цього потрібно приєднатися до проєкту "Армія відновлення".
10.09.23 — 516