Контракти.ua

814  —  08.01.22
До добровольчих формувань тергромад братимуть не лише тих, хто служив - розвідка
До добровольчих формувань тергромад братимуть не лише тих, хто служив - розвідка

До добровольчих формувань територіальних громад як складової територіальної оборони братимуть не тільки тих, хто проходив військову службу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

“Основу добровольчих формувань територіальних громад становитимуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах. Утім, до добровольчих загонів братимуть не тільки тих, хто служив у війську. Про це йдеться у статті 9 Закону України “Про основи національного спротиву”, - зазначається у повідомленні.

Зокрема, громадян України, які не проходили службу у ЗСУ, військових формуваннях та правоохоронних органах, серед інших прийматимуть до добровольчих формувань територіальних громад.

Як пояснили у ГУР МОУ, вони зараховуватимуться до складу добровольчих формувань тергромад після складення Присяги добровольця територіальної оборони.

Для зарахування до таких формувань необхідно пройти медичний, професійний і психологічний відбір та підписати контракт добровольця територіальної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Зокрема, з 1 січня зусилля військового керівництва країни та місцевої влади будуть спрямовані на формування в Україні національного спротиву та сприяння максимально широкому залученню населення до захисту країни.

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 307

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 467

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 425