Контракти.ua

870  —  06.01.22
Ліза Глінська у програмі «Ранок з Україною» поділилась рецептом Ягідного медовика
Ліза Глінська у програмі «Ранок з Україною» поділилась рецептом Ягідного медовика

Відома кондитерка та блогерка Ліза Глінська спеціально до зимових свят поділилась унікальними рецептами святкових тортів. У програмі «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна» кондитерка розповіла, як приготувати смачний Ягідний медовик, вартість якого не перевищить 300 гривень.  

Для медового тіста (на 6 коржів) знадобляться:

75 г меду

75 г цукру

90 г вершкового масла

30 г яйця

4 г харчової соди

225 г борошна

У чаші міксера збити яйце з цукром, додати розтоплене масло з медом. У масу додати борошно з содою, замісити тісто. Розділити його на 6 рівних частин, прибрати в холодильник на 4-5 годин.

Розкачати тісто на пергаменті, завтовшки 2 мм, діаметр 18-19 см. Зробити проколи виделкою. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці з конвекцією – 4 хвилини. Поки корж ще гарячий, вирізати кола діаметром 18 см. Охолоджені обрізки подрібнити в крихту і використовувати для обсипання готового торта.

Щоб приготувати заварний крем із сметаною потрібні:

250 мл молока

50 г яйця

20 г цукру

15 г борошна

15 г кукурудзяного крохмалю

20 г вершкового масла

300 г сметани (жирність 25-30%)

Змішати в мисці яйце з цукром, засипати до яєчної маси борошно та кукурудзяний крохмаль. Додати тепле молоко, перемішати. Перелити масу в сотейник, поставити на середній вогонь та при постійному підмішуванні, довести до кипіння. Прокип'ятити 1 хвилину. Зняти сотейник із плити, додати вершкове масло. Перелити масу в миску, щільно накрити плівкою і відправити в холодильник на 30-40 хвилин. Збити сметану, додати остиглий крем, перемішати.

Інгредієнти для ягідної начинки:

100 г малинового пюре (без кісточки)

100 г полуничного пюре

20 г цукру

15 г кукурудзяного крохмалю

Змішати всі інгредієнти в сотейнику, поставити на плиту, при постійному помішуванні довести до кипіння масу, прокип'ятити 1 хвилину, зняти з плити. Охолодити. Перед використанням розім'яти масу лопаткою та помістити в кондитерський мішок.

Складення торта: взяти форму-кільце, діаметр – 18 см, висота – 6 см. Затягнути дно харчовою плівкою, укласти всередину форми бордюрну стрічку. Викласти на дно перший корж, на нього крем, розрівняти ложкою, викласти ягідну начинку, знову корж і так далі, чергуючи шари. Верх торта присипати крихтою. Поставити торт у холодильник на 5 годин. Потім зняти кільце, плівку. Обсипати торт крихтою, верх задекорувати кремом і ягідною начинкою, які залишились.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».