Контракти.ua

587  —  31.12.21
Як працюватимуть банки на новорічні свята
Як працюватимуть банки на новорічні свята

У Національному банку України визначили регламент роботи системи електронних платежів Національного банку (СЕП) та порядок роботи банківської системи під час новорічних та різдвяних свят.

31 грудня – СЕП працюватиме до 13:00 через СЕП будуть здійснюватися тільки платежі між банківськими установами, що підпорядковані одній юридичній особі, а також платежі від учасників СЕП до Національного банку та органів Державної казначейської служби і платежі від Національного банку та органів Державної казначейської служби на адресу всіх учасників СЕП. Робота валютного ринку України буде здійснюватися з врахуванням особливостей у роботі СЕП, що прописані у регламенті. О 13:00 завершується банківський день у СЕП.

1 січня – у СЕП банківський день розпочинається о 9:00 з датою банківського дня 4 січня 2022 року.

1-3 січня – учасники ринку СЕП можуть самостійно приймати рішення щодо дати початку роботи у системі. У цей час міжбанківські перекази через СЕП здійснюються датою банківського дня 4 січня. Депозитарій Національного банку не працюватиме. Банки самостійно ухвалюють рішення щодо проведення валютних операцій, враховуючи роботу СЕП. У звичайному режимі працюватиме готівковий валютний ринок.

4-6 січня – звичайний режим роботи СЕП та банківської системи України.

7-9 січня 2022 – міжбанківські перекази через СЕП будуть здійснюватися датою банківського дня 10 січня 2022 року.

Повідомляється, що з 31 грудня 2021 року до 4 січня 2022 року в Україні діятиме офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів, що встановлена/розрахована НБУ 30 грудня 2021 року.

Статьи по теме
Українців попередили про ще одну фінансову схему шахраїв
Українців попередили про ще одну фінансову схему шахраїв

Шахраї вигадали нову схему обману українців. Вони нібито обіцяють фінансову допомогу від міжнародних організацій чи уряду України, але насправді це не так.
16.09 — 264

В Україні створять реєстри скомпрометованих банківських карток та неблагонадійних торговців
В Україні створять реєстри скомпрометованих банківських карток та неблагонадійних торговців

Упродовж наступного місяця в Україні розпочнуть створювати реєстр скомпрометованих банківських карток, а далі - реєстр неблагонадійних торговців. Це потрібно для боротьби з ухилянням від сплати податків.
11.09 — 228

НБУ обмежив використання валютних карток за кордоном: які будуть ліміти
НБУ обмежив використання валютних карток за кордоном: які будуть ліміти

Національний банк України обмежив використання валютних карток українських банків за кордоном. Ліміти стосуються купівлі коштовностей та оренди житла.
09.09 — 164