Контракти.ua

712  —  30.12.21
Дуже заразний, але «легкий»: британський імунолог розповів про риси Омікрона
Дуже заразний, але «легкий»: британський імунолог розповів про риси Омікрона

Британський провідний імунолог Джон Белл заявив, що висока смертність від COVID-19 вже позаду, адже Омікрон не має не таких серйозних наслідків, як інші штами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Сер Джон Белл, професор Оксфордського університету та радник уряду Британії, розповів журналістам, що «більшість людей проводять (після зараження - ред.) у лікарні відносно небагато часу». Також він додав, що менша кількість пацієнтів після зараження потребує підключення до апарату штучної вентиляції легень.

«Жахливі сцени, які ми бачили рік тому, із переповненими реанімаціями та великої кількістю смертей, - це вже історія, на мою думку. І я вважаю, що це вже швидше за все не повториться», - заявив Белл, виступаючи на радіо. Він додав, що внаслідок вакцинації та серйозного ставлення громадян до пандемії нова хвиля є вже не такою смертельною.

ЗМІ відзначає, що ця заява імунолога прозвучала на тлі критики уряду з боку медиків та науковців, які закликають до запровадження нових обмежувальних заходів. На їхню думку, хоча Омікрон несе легші наслідки для тих, хто захворів, все ж він є набагато заразнішим, тож потенційно більша кількість людей може потрапити до лікарні або померти.

Як повідомляв Укрінформ, дослідження показують, що новий варіант коронавірусу має на 70% менший ризик шпиталізації порівняно з попередніми штамами.

Статьи по теме
Вакцинація трьома дозами захищає від тяжких наслідків Омікрону – професор Гарварду
Вакцинація трьома дозами захищає від тяжких наслідків Омікрону – професор Гарварду

Наявні COVID-вакцини надають дуже хороший захист від важкого перебігу хвороби у разі інфікування штамом Омікрон.
27.01.22 — 656

Штати знімають заборону на в’їзд для людей з восьми країн Африки
Штати знімають заборону на в’їзд для людей з восьми країн Африки

Президент США Джо Байден планує скасувати обмеження на в’їзд для громадян восьми африканських країн, накладених раніше через загрозу поширення нового COVID-штаму Омікрон.
26.12.21 — 623

Поки немає доказів низької ефективності вакцин проти штаму
Поки немає доказів низької ефективності вакцин проти штаму "Омікрон", - ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що існуючі вакцини від коронавірусу як і раніше мають захищати від тяжкого перебігу хвороби у випадку зараження штамом "Омікрон". Оскільки доказів низької ефективності препаратів проти нового варіанту не було виявлено.
09.12.21 — 529