Контракти.ua

795  —  29.12.21
У другому турі Зеленський не зможе перемогти Порошенка та програє Разумкову — опитування
У другому турі Зеленський не зможе перемогти Порошенка та програє Разумкову — опитування

Якби президентські вибори в Україні відбулися найближчим часом, найбільше голосів у першому турі отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський, за якого готові проголосувати 17,5% усіх опитаних або ж 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме).

Про це свідчать дані спільного соціологічного опитування Центра Разумкова та Фонду «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва.

Загалом за підсумками першого туру президентських виборів Петро Порошенко отримає 16% голосів, Юлія Тимошенко ˗ 10%, Юрій Бойко − 9%, Дмитро Разумков ˗ 9%, Ігор Смешко ˗ 6%, Євген Мураєв ˗ 6%, Володимир Гройсман ˗ 5%, Сергій Притула ˗ 3%, Олег Ляшко ˗ 2%, Руслан Кошулинський ˗ 2%, Анатолій Гриценко ˗ 2% та Віталій Кличко - 1%.

Так у порівнянні з листопадом 2021 року зросла підтримка Дмитра Разумкова - з 5,5% до 7% серед усіх опитаних, та Євгена Мураєва - з 4% до 5%.

Водночас у другому турі президентських перегонів Зеленський у разі суперництва з Порошенком отримав би 23% голосів усіх опитаних або 50% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. Шанси Порошенка такі ж - 23% і 50%.

У разі виходу до другого туру Володимира Зеленського та Юрія Бойка за першого проголосували би 63% тих, хто візьме участь у виборах, а за другого 37%.

Якщо в другому турі зустрінуться Володимир Зеленський та Дмитро Разумков, то за Зеленського проголосували би 44% тих, хто голосуватиме, за Разумкова, відповідно, 56%.

У разі виходу до другого туру Володимира Зеленського і Юлії Тимошенко за чинного президента проголосували би 53,5%, а за лідерку «Батьківщини» 46,5%.

Якщо ж до другого туру президентських перегонів вийдуть Петро Порошенко і Дмитро Разумков, то за Разумкова проголосували би 33% усіх опитаних або 61% тих, хто візьме участь у виборах, за Петра Порошенка ˗ відповідно 19% і 39%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва з 17 по 22 грудня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання серед 2018 респондентів у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій. Вибірка репрезентативна за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Статьи по теме
Зеленський закликав запросити Україну до НАТО: немає альтернатив, Путін хоче нас знищити
Зеленський закликав запросити Україну до НАТО: немає альтернатив, Путін хоче нас знищити

Країнам НАТО необхідно запросити Україну до Альянсу. Такому рішенню немає альтернатив, оскільки російський диктатор Володимир Путін хоче знищити нашу країну.
11.04 — 186

Зеленський анонсував зброю проти КАБів: експерт назвав можливий варіант
Зеленський анонсував зброю проти КАБів: експерт назвав можливий варіант

Президент Володимир Зеленський заявив про вітчизняну зброю, яку можна буде застосувати проти ворожих КАБів. Ймовірно, мова йде про багатофункціональний ракетний комплекс "Сапсан" ("Гром-2").
10.04 — 168

"Готуємо конкретну і справедливу відповідь": Зеленський анонсував помсту РФ за удари по Харкову

Зеленський обговорив із керівниками СБУ, ГУР та МВС терор Росії на сході України.
08.04 — 181