Наближається Новий рік, і багато українців вже складають меню і списки для поїздки в супермаркет. Звичайно ж багато хто побалує себе бутербродами з червоною ікрою. Оскільки це задоволення недешеве, особливо прикро отримати замість натурального рибного продукту баночку з імітацією.
Як відрізнити справжню ікру від дешевої підробки. Пише rbc.ua.
Налийте в склянку гарячу воду і покладіть туди чайну ложку ікри. Підробка або повністю розчиниться, або на поверхні утвориться жирна плівка.
Ікринки підробленої ікри не містять білок і в окропі не змінюються, а плавають в ній цілком і на поверхні з'являються масляні плями.
А вода, в яку додали справжню ікру, стане каламутно-білою, оскільки продукт містить дуже багато білка.
Схожа реакція відбудеться і при контакті ікри з перекисом водню. Натуральна ікра побіліє, а підробка залишиться того ж кольору.
Після цього в натуральній ікрі збережуться всі видимі ознаки ікри. У штучній - ікринки втратять свою форму і зовні вона буде виглядати зовсім непривабливо.
Ікринки в банці з імітацією завжди мають однакову форму, а в натуральній ікрі вони різних розмірів.
За запахом натуральна ікра повинна пахнути рибою, а імітація лише злегка буде пахнути або не пахнути рибою зовсім.