Контракти.ua

932  —  29.12.21
Французький ракетний фрегат Auvergne відбув з Одеси
Французький ракетний фрегат Auvergne відбув з Одеси

Ракетний фрегат ВМС Франції Auvergne 28 грудня вийшов з Одеського морського порту курсом на протоку Босфор.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Французький багатоцільовий фрегат FS Auvergne D654, що чотири дні перебував в Одесі, у вівторок покинув акваторію морського порту. Французькі моряки мали зустрічі з командувачем ВМС України контрадміралом Олексієм Неїжпапою, іншими офіцерами ВМС ЗСУ, мали змогу побувати в місті, ознайомитися з архітектурними та історичними пам’ятками. А 27 грудня музиканти Центру військово-музичного мистецтва ВМС України влаштували безпосередньо на причалі морвокзалу концертний виступ, виконавши найкращі композиції зі свого репертуару.

Фрегат Auvergne увійшов до складу флоту в 2017 році, належить до класу багатоцільових кораблів, розроблених компаніями DCNS/Armaris (Франція) та «Фінкантьєрі» (Fincantieri, Італія). Призначені для протичовнової та протиповітряної оборони, знищення надводних кораблів та завдання ударів по наземних об'єктах противника.

Корабель оснащений бойовою інформаційно-керівною системою SETIS. Ударне озброєння - до 16 крилатих ракет SCALP Naval з далекобійністю до 1000 кілометрів, 8 протикорабельних ракет Exoset, зенітно-ракетний комплекс "Aster" з боєзапасом до 32 ракет, одна 76-мм артустановка і дві 20-мм апарату та два вертольоти. Фрегати мають повний комплекс радарів та гідроакустичних комплексів для виявлення кораблів, літаків та підводних човнів.