Контракти.ua

470  —  26.12.21
Столтенберг пропонує скликати у січні Раду НАТО-Росія
Столтенберг пропонує скликати у січні Раду НАТО-Росія

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вирішив скликати Раду НАТО-Росія 12 січня.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на DPA.

“Рада НАТО-Росія може зібратися в січні вперше за два з половиною роки, хоча Москва ще не взяла на себе зобов’язань щодо зустрічі”, – йдеться у повідомленні.

Так, Альянс контактує з Росією з цього приводу.

У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію і зараз розглядають її. Окрім того, Кремель заявив, що формат і терміни проведення Ради потребують уточнення.

Останні переговори в такому форматі відбулися в липні 2019 року, і відтоді усі спроби призначити дату зустрічі провалилися.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін вимагає негайних гарантій нерозширення НАТО на схід, в тому числі на Україну. 15 грудня Міністерство закордонних справ Росії передало до Вашингтону проєкти угоди з НАТО та договору зі США про так звані гарантії безпеки, які передбачають відмову від подальшого розширення Альянсу та вступу в нього України.

При цьому Путін відмовився давати гарантії ненападу Росії на Україну.

Він також заявив, що військово-технічна відповідь Росії у разі відмови США і НАТО розглядати пропозиції Кремля у сфері безпеки може бути різною. За його словами, відповідні пропозиції підготують військові експерти.

Зі свого боку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про бажання України долучитись до консультацій з приводу цих гарантій.

Статьи по теме
Військова допомога США сприятиме Україні здійснити контрнаступ у 2025 році, — Салліван
Військова допомога США сприятиме Україні здійснити контрнаступ у 2025 році, — Салліван

Радник президента США з національної безпеки впевнений, що поставки озброєння, схвалені Конгресом, можуть допомогти Україні зупинити російський наступ.
вчера, 19:00 — 122

НАТО визначило
НАТО визначило "червоні лінії" для вступу у війну України з РФ, - ЗМІ

НАТО вкрай конфіденційно та неофіційно визначило принаймні дві "червоні лінії", за якими можливе пряме втручання Альянсу у війну в Україні.
вчера, 14:01 — 155

У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу
У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу

Члени НАТО висловили занепокоєння нещодавніми зловмисними діями Росії на території країн Альянсу й пообіцяли відповісти "індивідуально та колективно".
03.05 — 177