Контракти.ua

533  —  24.12.21
Уряд звільнив від касових апаратів продавців у сільській місцевості
Уряд звільнив від касових апаратів продавців у сільській місцевості

Кабінет Міністрів України звільнив підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю у сільській місцевості, від обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Відповідне рішення було ухвалено 23 грудня, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Відповідно до рішення Кабміну, від обов'язкового застосування РРО звільняються підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села всіма товарами, окрім підакцизних.

Це стосується підприємців із граничним розміром річного обсягу розрахункових операцій щонайбільше 167 розмірів мінімальної заробітної плати.

За словами голови міністерства Юлії Свириденко, рівень доходів підприємців у селах значно менший, ніж у містах, а за умов карантинних обмежень він ще більше знизився. З огляду на це витрати на придбання РРО стануть для них додатковими фінансовими навантаженнями, що матиме негативні наслідки для бізнесу, вважають у Мінекономіки.

Також, за словами Свириденко, використовувати програмні РРО як альтернативу не всі з них можуть через нерівномірне покриття швидкісним Інтернетом або його відсутність у селах.

"Тому уряд вирішив підтримати таких підприємців, щоб вони не закривали бізнес та не звільняли своїх працівників, і надати їм можливість не застосовувати у своїй діяльності РРО", – прокоментувала Юлія Свириденко.

У Мінекономіки нагадали, що з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Статьи по теме
Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії
Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії

Група компаній Nova, якій належить і поштовий оператор "Нова пошта", створила компанію Нова Енерджи, яка займатиметься генерацією енергії на регулярній основі.
12.04 — 127

Змінено графік податкових перевірок в поточному році
Змінено графік податкових перевірок в поточному році

Державна податкова служба (ДПС) змінила свої плани на поточний рок і збільшила кількість компаній, до яких планує завітати з перевіркою. Загалом планується перевірити до понад трьох тисяч бізнесів – 3242, з яких 2361 компаній та 921 фопів.
04.04 — 186

Кабмін пропонує з липня підняти акцизи на бензин і алкоголь
Кабмін пропонує з липня підняти акцизи на бензин і алкоголь

В Україні планують підвищити акцизи на алкоголь і бензин. За планом це має відбутися з 1 липня.
22.03 — 164