Контракти.ua

718  —  22.12.21
Бюджет-2022: учасники бойових дій на Сході та військові отримають компенсації на житло
Бюджет-2022: учасники бойових дій на Сході та військові отримають компенсації на житло

Бюджет- 2022 передбачає виплати грошової компенсації для отримання житла для внутрішньо переміщених осіб, що визнані учасниками бойових дій.

Про це заявила засновниця Федерації профспілок України "Профспілковий наступ" та член президії Всеукраїнської профспілки учасників бойових дій Олена Дума в інтерв‘ю «Фактам», передає Укрінформ.

«Збільшені видатки за цією статтею свідчать про реалізацію державою зобов’язань перед 4 тисячами воїнів та ветеранів, які залишилися без житла внаслідок російської агресії та окупації АР Крим», – наголосила Дума.

Вона нагадала, що у 2021 році в держбюджеті було закладено близько 1 мільярда, з яких лише 615 млн - на забезпечення житлом захисників.

«Я особисто знаю, скільки сил покладено учасниками бойових дій для отримання такого результату. Це були і акції, і круглі столи, робочі групи з відомствами, і зустрічі з Президентом. Як заступник (голови - ред.) ОДА, спрямовуючи та координуючи соцсферу, достеменно володію ситуацією щодо роботи Офісу Президента від створення Консультативної ради у справах ветеранів в кожному регіоні до реалізації питань щодо збільшення фінансування низки програм для ветеранів та, наприклад, створення цифрового реєстру ветеранів», — додала Дума.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час звернення до Верховної Ради зі щорічним посланням 1 грудня заявив, що наступного року держава закриє черги на квартири для всіх ветеранів військового конфлікту на сході України.