Контракти.ua

747  —  22.12.21
"Жарти закінчилися". Порошенко звернувся до українців через дії влади

П’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вважає, що влада перетнула "червоні лінії". Він також звернувся до українців через підозру у держзраді.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на його відеозвернення.

"Я хочу наголосити, що пред’явлення підозри голові держави в державній зраді, фінансуванні тероризмі, сприянні терористичним організаціям - це перехід "червоних ліній". Це вже не жарти. Жарти закінчилися. І за це доведеться відповідати. Але потім, бо зараз хтось має бути розумнішим. Зараз ми маємо об’єднатися, зараз ми мамо врятувати Україну і відбити російську агресію", - заявив Порошенко.

Він також додав, що повернеться в Україну в першій половині січня й готовий про все поговорити.

"Ми поговоримо, як тільки я повернуся, про державну зраду і про сприяння у фінансуванні тероризму. Хто є державний зрадник: той, хто разом з українськими Збройними силами в 2014 році звільнив дві третини окупованого Донбасу - чи той, хто через підписання розведення військ віддав ворогу нашу землю? Той, хто надав наказ і санкціонував десятки операцій, які ліквідували окупантів, ворогів України - чи той, хто зливає Лукашенку і Путіну спецоперацію української розвідки? Той, хто забезпечив з 2014 року енергонезалежність держави, вигравши 4 млрд у російського "Газпрому" і припинивши купівлю російського газу і російської електрики - чи той, хто на колінах випрошує у Путіна газ і вугілля і купує в Лукашенка електричну енергію? Той, хто як Зеленський, купив на три мільярди доларів за два роки російського вугілля і вугілля з ОРДО-ОРЛО?" - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, п'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у державній зраді та пособництві терористичним організаціям "ДНР" та "ЛНР". Як стверджує слідство, Порошенко, діючи за попередньою змовою з групою осіб, у тому числі представників вищого керівництва Росії, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У СБУ зазначають, що основою підозри стали свідчення свідків, висновки судових експертиз, аудіофайли, документи та інші докази.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Експерт пояснив, чому Порошенко не довіряють понад 75% українців
Експерт пояснив, чому Порошенко не довіряють понад 75% українців

Причини недовіри 75,7% українців до лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка сформувалися не за один день та мають під собою вагоме підґрунтя.
12.01 — 699

Безугла, Арестович чи Порошенко: кому українці більше не вірять (опитування)
Безугла, Арестович чи Порошенко: кому українці більше не вірять (опитування)

За даними соціологічного дослідження, рівень довіри українців до більшості політиків, посадовців та громадських діячів залишається невисоким.
28.12.23 — 996