Реанімацією закінчилося застілля для чотирьох жителів Сумської області. Вони з’їли гриби та копчену рибу і підхопили ботулізм. Ще одна пацієнтка до інфекційної лікарні потрапила після поїздки до Польщі.
Ботулізм – хвороба смертельна і доволі рідкісна. Зазвичай в області фіксують не більше 1-2 випадків на рік. Тож, запасу сироватки на усіх не вистачило. Двом пацієнтам ліки діставали з-закордону. Зараз життю усіх п’ятьох нічого не загрожує – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».
«Стан – середній, середньо-тяжкий, стабільний з покращенням», – розповів Владислав Коваленко, анестезіолог Сумської інфекційної лікарні ім. Красовицького.
«Це можуть бути і гриби, і м'ясо, огірки консервовані. Всі овочі, фрукти, рибу, гриби потрібно ретельно промивати», – пояснила Вікторія Ільїна, анестезіолог Сумської інфекційної лікарні ім. Красовицького.